Foto: Nova S

Može li poplava novih, uz već postojeće pokrete, uneti dodatnu energiju među građane da se bore za sopstveni bolji život ili će nepoverenje u političke partije i političare biti jače. Da li su pokreti zamenili stranke, ili su im postali alternativa, i u čemu je razlika. O pokretima u emisiji "Među nama" govorili su Nemanja Šarović lider pokreta "Vera, ljubav i nada" i Vojin Rakić predsednik pokreta "Novi 6. oktobar".

Da li je to Srbija – upitala je Rada Đurić na početku emisije.

„Postojeće stranke i politički pokreti nisu odgovorili na izazove vremena. Nisu uspeli da okupe ljude, nisu uspeli da steknu poverenje građana kako bi mogli da dovedu do bilo kakve kvalitetne promene. Vi vidite da je na ovim poslednjim izborima jedna lista osvojila 60 posto glasova u Narednoj skupštini Srbije, koja dva meseca nije konstituisana, što nama govori da većina građana nije na političkoj sceni pronašla ljude koji bi zadovoljili njihove potrebe…. „, rekao je na početku Nemanja Šarović.

On je dodao da predstavnici političkih stranaka nisu sigurni šta hoće, pa se udružuju sa grupacijama sa kojima imaju različite poglede na svet.

O čemu su gosti još razgovarali u emisiji „Među nama“ pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare