Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu izrazila je danas nadu da će njeni partneri nastaviti da se pridržavaju obaveza preuzetih u Vašingtonu, u septembru prošle godine.

„Nadamo se da će naši partneri delovati u dobroj veri i nastaviti da se pridržavaju obaveza preuzetih u Vašingtonu“, navela je ambasada u odgovoru na pitanje Radija Slobodne Evrope da li su SAD zvanično obaveštene o razlozima zbog kojih Srbija nije preselila ambasadu u Jerusalim i kakve će posledice Srbija snositi zato što do sada nije ispunjena odredba Vašingtonskog sporazuma.

Rok da Srbija ambasadu u Izraelu preseli iz Tel Aviva u Jerusalim, predviđen Vašingtonskim sporazumom, istekao je 1. jula.

Očekivanje da će Kosovo i Srbija nastaviti da se pridržavaju potpisanih obaveza je 30. juna, dan uoči isteka roka za Srbiju, izrazio američki Stejt department.

U odgovoru za Glas Amerike navodi se da „preuzete obaveze već donose korist građanima Srbije i Kosova“ i da stvaraju prilike za širu saradnju i buduće sporazume.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar