Foto: Printscreen/Twitter/ian bremmer

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija u skladu sa međunarodnim pravom i svojim interesima odlučiti kada će i da li će izmestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Nakon obilaska gradilišta u okviru Beograda na vodi, Vučić je rekao da su ti interesi promenjeni nakon što je Izrael priznao nezavisnost Kosova i da će Beograd i u skladu sa tim donositi odluke.

Vučić je rekao da će Srbija poštovati prijateljstvo sa Izraelom ali da će poštovati i sebe i da je to rekao i u susretu sa izraelskim premijerom.

Komentarišući fotografije lošeg uslova boravka dece ometene u razvoju u domovima, Vučić je rekao da su to slike iz perioda 2012. godine, odnosno iz vremena kada su zemljom upravljali „Dragan Đilas, Marinika Tepić i Vuk Jeremić“.

„A ako se te slike nisu popravile u međuvremenu, onda je to na sramotu nadležnog ministarstva. Ja imam uveravanja da to nije tako. I lično ću se potruditi da posetim te domove da vidim u kakvom stanju ta deca žive i da li je to tako“, rekao je on.

Vučić je dodao da je, povodom istrage ubistva Olivera Ivanovića, razočaran prištinskim organima i mnogima iz međunarodne zajednice koji Beogradu još nisu dostavili snimke i podatke o tom slučaju.

„Naše službe rade revnosno na tom slučaju i nastaviće da rade“, rekao je on, komentarišući izjavu nevenčane Ivanovićeve supruge Milene Popović koja nije želela da prisustvuje sednici parlamenta o Kosovu jer je u zgradi sedeo i Milan Radoičić, kojeg je kosovsko pravosuđe dovodilo u vezu sa ubistvom njenog supruga.

On je dodao da je godinama slušao kako je posredno uključen u ubistvo Ivanovića i kako je skrivao neke činjenice oko smrti Vladimira Cvijana ali da su to „najgore ludosti i teorije zavere“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare