Foto:Promo

Pokret slobodnih građana ocenio je danas da je izveštaj GRECO o borbi protiv korupcije pokazao da je za Srpsku naprednu stranku ta borba samo marketinški trik dok njeni funckioneri "svakodnevno proizvode korupcionaške afere".

U izveštaju GRECO navodi se da je Srbija na zadovoljavajuć način sprovela dve od 13 preporuka tog tela Saveta Evrope koje se odnose na borbu protiv korupcije, a koje su pred Srbiju postavljene 2015. godine.

„GRECO ocenjuje da je napredak Srbije globalno nezadovoljavajuć, te je iz toga očigledno da hibridni autokratski režim vladajuće stranke, koji se samo deklarativno zalaže za pristupanje Evropskoj Uniji, kontinuirano krši i gazi sve temeljne evropske vrednosti u Srbiji“, piše PSG u saopštenju.

Naveli su da se stanje u Srbiji jasno moglo videti i u ovogodišnjem izveštaju Evropske komisije koji je kao nezadovoljavajuće ocenio oblasti vladavine prava, korupcije, nezavisnosti pravosudja, izbornog procesa i slobode medija.

Dodali su da se PSG zalaže za nultu toleranciju prema korupciji, za vladavinu prava, otvoreno, prosvećeno i moderno društvo.

„Smatramo da Srbija pripada evropskom kulturnom, političkom i vrednosnom prostoru i kao takva treba da deli evropske vrednosti, što aktuelni režim, čija je jedina svrha ostanak na vlasti, svojim delovanjem u potpunosti negira, uvlačeći zemlju u sve dublje podele, kriminal i korupciju“, istakli su oni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare