Protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu Foto:N1

Na protestu "Srbija protiv nasilja" u Nišu u petak nije bilo šetnje, već su pročitani zahtevi i proglas o novoj formi borbe.

U danu kada se kroz Niš jedva moglo, održan je 16. protest Srbija protiv nasilja, paralelno sa skupom u hali u koju su, po naredbi, morali da idu mnogi zaposleni u gradskoj upravi, preduzećima i ustanovama.

Otpor je, međutim, danas bio nikad veći, tvrde organizatori protesta „Niš protiv nasilja“, na kome večeras nije bilo govornika. Obratila se samo aktivistkinja Danijela Vujošević koja se zahvalila Nišlijama na borbi u prethodnih 15 nedelja i najavila novi oblik borbe.

„Nemojte se plašiti zatvora već pobune. Ugušiće vas ovo svetlo koje mi palimo“, rekla je Vujošević, prenosi N1.

Podsetila je na izjavu gradonačelnice da deljenje besplatnih udžbenika đacima u Nišu budžet ne bi mogao da podnese, pa se nekoliko dana kasnije saznalo da će iz istog tog budžeta biti nadoknađena šteta od milijardu evra koju je gubitkom sudskog spora napravila Direkcija za gradski prevoz.

Među okupljenima je bio i student Dimitrije Dimić koji je šest dana u julu štrajkovao glađu ispred predsedništva Srbije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar