Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Poslednja runda Radne grupe za međustranački dijalog, a na kojoj su pored vlasti i opozicije bili i predstavnici TV Hepi, Politike i Večernjih novosti završena je, a novi sastanak na kojem bi trebalo da se definiše postoji li prostor za dogovor biće održan krajem meseca.

I ovaj sastanak održan je bez prisustva medija, a učestvovali su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, potpredsednik parlamenta i funkcioner SNS Vladimir Orlić, dok su iz redova opozicije tu bili Boško Obradović (Dveri), Saša Radulović (Dosta je bilo), Miloš Jovanović (DS S), Aleksandar Šešelj (SRS), Milica Ðurđević Stamenkovski (Zavetnici).

Lider Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da se sa gostima iz medija razgovaralo da i oni kao i predstavnici javnih servisa dostave predloge za promenu programske šeme od septembra.

Kaže da su do sada razgovarali sa RTS, RTV, TVB92, TV Prva, TV Hepi, Politikom i Večernjim novostima čime je, kaže, zaokružen razgovor sa medijima.

“Svi oni su prihvatli našu sugestiju da dobijemo jedan predlog sa njihove strane kako bi mogao da izgleda njihov informativni program od 1. septembra, a u kome bi opozicija bila mnogo vise zastupljena nego sada kao i generalno kritika vlasti i drugačije mišljenje uopšte”, rekao je Obradović.

On kaže da očekuje da će učesnici radne grupe od svih predstavnika medija dobiti takve “papire” i da očekuje konkretnu realizaciju od jeseni.

“Mogu da potvrdim da smo dobili prve papire od javnih servisa kao I da smo nekoliko nas odgovorili svojim primedbama. Očekujemo sada novi odgovor u vezi sa našim komentarima”, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, sastanci su završeni i sada je, kaže, vlast na potezu.

“Očekujemo da će oni u narednih nekoliko dana imati svoj stav po pitanju zahteva koje je opozicija ovde iznela i da ćemo u poslednjoj nedelji jula imati završnu sednicu radne grupe. Nadam se i pretpostavljam uz učešće predsednika SNS kako bi imali i definitivan razgovor o tome da li smo se uopšte razumeli oko poboljšanja izbornih uslova ili nismo”, rekao je Obradović.

Ponavlja da će se krajem jula znati na tom koloseku dijaloga “na čemo smo i da li imamo dogovor vlasti i opozicije”.

“Nadam se da ćemo u toj poslednjoj nedelji jula moći da definišemo i druga pitanja koja nisu definisana, a to je pritisak na birače, funkcionerska kampanja, sređivanje jedinstvenog biračkog spiska, kontrola izbornih rezultata, sastav RIK-a i sve drugo o čemu je bilo reči. Za to odgovor vlasti još nemamo”, rekao je Obradović.

Za nas je presudno da mediji pokažu novi informativni program najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora, a to je početak septembra, rekao je Obradović i poručio da opozicija sada želi konkreta dela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare