Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Poslanik sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" Milimir Vujadinović izjavio je u Skupštini Srbije da opozicija ima plan za sledeću godinu - "uzeti život predsedniku ili nekom njegovom članu porodice i tako se domoći vlasti".

Vujadinović je govorio šta je sve vlast dobro uradila i u delu skupštinskog zasedanja u kojem poslanici traže obaveštenja od nadležnih institucija, postavio pitanje, kako je reka, „narodu“.

Pročitajte još...

„Narode Srbije, vidiš li šta su radili i šta smo mi radili. Narode, šta misliš o njima i kakvu sledeću Novu godinu i Božić misliš da čekaš i sa kim? Kakve planove imamo mi, a kakve oni drugi“, pitao je poslanik i rekao da će odgovor čekati početkom aprila.

Prethodno je poslanik sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Milija Miletić izneo podatak da su pojedeni roditelji dece sa juga Srbije uplatili rekreativnu nastavu još 2019. ili 2020. godine, da ona nikad nije realizovana, deca su prešla u više razrede, a agencije nisu vratile novac.

„Pitanje za Ministarstvo prosvete je da li postoji mogućnost i obaveza da oni vrate novac jer je roditeljima svaki dinar bitan, a dali su po 25.000 ili 30.000 dinara za dete, a u teškoj su finansijskoj situaciji“, rekao je Miletić.

Drugo pitanje Miletić je postavljao još nekoliko puta, a to je da li može da se potpiše ugovor da se civili leče u Vojnoj bolnici u Nišu jer to sada nije moguće „zbog nekog pravilnika“, a građani imaju poverenja u vojno zdravstvo.

Poslanica SDPS-a Jasmina Karanac osvrnula se na problem nedostatka parking mesta.

„Naći parking postao je problem svuda, a najviše u Beogradu gde postoji 700.000 registrovanih vozila, plus oni koji dolaze sa strane“, rekla je poslanica i dodala da svakom objektu u centru nedostaje po 25 parking mesta.

Karanac je pitala da li postoji plan ili strategija da se ovaj problem reši, a da to nisu samo kazne za nepropisno parkiranje.

Rozalija Ekres iz SVM pitala je Ministartsvo finansija da li ima mogućnosti da se izmeni Zakon o budžetskom sistemu u delu o preuzimanju obaveza za investiciona ulaganja, kako bi se bolje planirali lokalni budžeti.

Dodala je da bi se izmenama zakona obesmislili napadi za nisku realizaciju lokalnih budžeta u delu za kapitalna ulaganja, navodeći da je za kapitalne investicije u narednoj godini planirano 486 milijardi dinara.

Đorđe Milićević iz SPS-a govorio je o strategijama pritiska na Srbiju, kao i na pet država koje nisu priznale nezavosnost Kosova i o pokušaju kriminalizacije predsednika Srbije i njegove porodice. Pomenuo je i „susede“ koji su usvojili rezolucije da je, kako je naveo Milićević, „Srbija genocidna država i Srbi genocidan narod“ i pritiske iznutra.

On se posebno osvrnuo na ponašanje Hrvatske koja, kako je rekao, „podržava albanske separatiste i sve čini kako bi Kosovo bilo priznato u Evropi, a poslala je i svoje oficire da obučavaju oficire za stvaranje albanske vojske“.

Milićević je naveo sve zvaničnike Hrvatske koji su posetili Kosovo i Metohiju i pitao da li Vlada i Ministartsvo spoljnih poslova Srbije planiraju aktivnosti kako bi ukazali na presedan koji Hrvatska čini podržavajući nezavisnost Kosova.

Poslanici su posle postavljanja pitanja prešli na utvrđivanje dnevnog reda, koji je proširen Zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom i predlogom nekoliko međunarodnih sporazuma, po hitnom postupku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)