Zdravko Ponoš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Moja politika podrazumeva i građasko i nacionalno - to sam ja, a mislim da je takva i ta opoziciona kolona, koja u svom sastavu ima pokrete i stranke koje baštine i levo i nacionalno, umerenu desnicu i levicu, izjavio je danas za TV Nova S predsednički kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš i naglasio da nema dileme da je proevropski kandidat.

Ponoć je ocenio da takva politička opcija predstavlja većinu u Srbiji.

„To je većinska Srbija i to je ono što Srbiji treba – širok spektar neopterećen ideološkim razlikama u ovom momentu“, rekao je Ponoš, komentarišući koaliciju Ujedinjena Srbija.

„Nemamo taj luksuz da se suočavamo oko poreskih finesa kada se suočavamo sa pitanjem opstanka Srbije. Još jedan mandat ove vlasti i pitanje je šta bi ostalo građanima“, poručio je Ponoš.

Na pitanje da li je njegov odlazak na Kosovo i Metohiju 15. februara bio neformalan početak predsedničke kampanje, Ponoš je odgovorio kako želeo da pošalje političku poruku je da je Kosovo važan element našeg nacionalnog identiteta, i da svako ko pretenduje da se bavi pitanjima od nacionalnog značaja mora time da se pozabavi.

Ocenio je da predstavnici Srpske liste nisu predstavnici naroda, već aktuelne vlasti.

„Moj program, kada je reč o pregovorima Beograda i Prištine, bio bi takav da rešavamo životne probleme onih koji žive na Kosovu i Metohiji, uvažavajući interese svih onih koji imaju interese na Kosovu, a srpska država ih itekako ima“, rekao je Ponoš.

Na pitanje kako se u izbornioj trci takmičiti sa Aleksandrom Vučićem koji se vozi brzim švajcarskim vozovima, Ponoš je rekao da se ne vozi brzim vozom već svojim automobilom i da mu ne pomaže Šreder, već supruga.

BONUS VIDEO Zdravko Ponoš u Prizrenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare