Koalicija "Ujedinjena Srbija" predala je posle 10 sati potpise za kandidaturu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Predaji potpisa prisustvovali su nosilac liste, Marinika Tepić i kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste Vladeta Janković.

Pored njih, u zgradu RIK-a došli su i predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas,  predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, potpredsednica Dragana Rakić, prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i drugi.

Na kutijama u kojima su potpisi podrške koju je predala lista napisano je „Promena iz korena“.

Kako je sinoć najavljeno, lista je sakupilo preko 20.000 glasova, a u toku dana bi trebalo i zvanično da bude proglašena.

Nosilac liste na parlamentarnim izborima Marinika Tepić zahvalila se svim građanima na podršci i poručila da će u utorak u Nišu biti održana prva svečana konvencija, gde će biti predstavljeni kandidati.

„Želim da se zahvalim svim građanima Srbije koji su nas podržali. Hiljade i hiljade ljudi su stajali u redu da nam daju podršku, bez pritisaka i neke naknade za zaposlenje čemu se služi vlast godinama. Mi idemo zajedno sa našom listom posvećeni našim ciljevima, a to su: pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život iznad profita. To su naše ključne poruke, znamo da građani imaju poverenja u nas. U utorak ćemo imati prvu svečanu konvenciju u Nišu od 18 sati gde ćemo predstaviti naše kandidata za naredne izbore“, poručila je Tepić.

Kako prenosi Beta, ona je ponovila da se predstavnici Ujedinjene Srbije tokom kampanje neće pojavljivati na televizijama Pink i Hepi koje je nazvala „fabrikama mržnje i propagande“.

„Rekli smo da ćemo u kampanju učestvovati u medijima, ali Pink i Hepi nisu mediji već mesta gde ljude sa naše liste više puta dnevno stavljaju na poternice“, kazala je Tepić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je povodom predaje opozicione liste za parlamentarne izbore da je Srbija „pokazala da može da se ujedini“.

„To govori o želji građana da od 3. aprila više ništa ne bude isto. Srbija zaslužuje bolju, građani zaslužuju pravdu, jednakost a mi imamo snage da to uradimo“, kazao je Aleksić, a prenosi Beta.

Ocenio je da su na listi Ujedinjene Srbije „ostvareni ljudi“ u različitim oblastima koji će kako je rekao, nositi program za normalniju Srbiju u kojoj će sistem biti iznad svakog pojedinca.

Bonus video: Marinika Tepić – Nas četvoro se povlačimo iz politike ako ne ispunimo obećanja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare