Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da poništavanja izbora neće biti, jer ne postoji nijedan argument za takav postupak, navodeći da su ovi izbori bili sa najmanje nepravilnosti do sada u višestranačju Srbije.

„Nova Pokrajinska vlada biće formirana pre lokalnih izbora, verujem već do kraja marta i to će značiti dodatni signal za politiku zajedništva i konkretnih rezultata na osnovu kojih smo u Vojvodini osvojili gotovo 48 procenata glasova. Biće to vlada punog političkog kontinuniteta, uz nova lica i nove ideje“, rekao je Mirović u intervjuu za Pink.rs.

Na pitanje o najvećim izazivima, on je naveo da će Srbija morati da se već na početku ove godine, suoči sa dodatnim političkim pritiscima.

„U ponedeljak putujem za Banjaluku da i ja iskažem solidarnost i podršku narodu i rukovodstvu Republike Srpske jer će nam narednih meseci jedinstvo biti ključna reč“, naveo je Mirović.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje koliko strani faktor utiče na proteste dela opozicije, on je odgovorio da je „strani faktor, nažаlost, u Srbiji dugo prisutan u obliku ideološkog fanatizma i beskrupuloznog ulizištva prema činovnicima, ambasadorima stranih zemalja u našoj zemlji i prema tim zemljama uopšte“.

„Nažalost, i u našim redovima bilo je i ima onih koji bezglavo hrle u ambasade makar da budu viđeni ili da se samopromovišu“, rekao je Mirović.

BONUS VIDEO Sprema se elaborat o mešanju jedne zemlje u izbore u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar