Narodni poslanik i predsednik gradskog odbora stranke Zajedno, Đorđe Miketić podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu privatnu krivičnu tužbu protiv premijerke Ane Brnabić za neovlašćeno raspolaganje ličnim podacima.

„Ono što je nastrašnije je to što je u emisiji na Pinku prikazan moj ulaz, moja adresa adresa u danu kada se pretilo mojoj maloletnoj ćerki“, istakao je Miketić.

Zastrašujuće je da premijerka na taj način targetira jednog opozicionog političara i ugrožava njegovu porodicu, rekao je Miketić, a prenosi N1.

On je ispred zgrade tužilaštva novinarima rekao da je premijerka prvo sazvala vanrednu konferenciju na kojoj ga je optužila da „brutalno laže“, da ta osoba (izvesna Radica Mirković) ne postoji, posle tri dana na Pinku, kako ističe Miketić, premijerka je izgovorila da postoji ali u susednom ulazu, a poslanik Vladimir Đukanović je rekao da je on (Miketić) prijavio tu osobu.

PROČITAJTE JOŠ...

„U tri dana su tri puta promenili iskaz“, rekao je Miketić i pozvao policiju da se uključi u rešavanje pretnji i pomogne svim građanima da sa sebe skinu sumnju da rade u korist režima i nameštanja predstojećih izbora.

Njegov advokat Jovan Rajić rekao je da su u medijima iznete dve materijalne neistine – prva da svako može za 10, 15 ili 20 minuta da utvrdi ko živi na postojećoj adresi.

„To je prva podmetačina koja se koristi. Druga, da biste nekoga prijavili na adresu, morate da prođete kroz kompleksnu proceduru. Ne može neko da bude prijavljen slučajno i ne može po kratkom postupku“, precizirao je Rajić.

Osim privatne tužbe protiv premijerke, kako je naveo Rajić, podnete su i dve krivične prijave .

Tražiimo odgovornost protiv NN lica koje je overilo neistinitu ispravu i dotične gospođe koja je prijavljena na ovoj adresi. Očekujemo da tužilaštvo i policija odrade svoj posao, rekao je Rajić.

Podsećamo, punomoćnici porodice narodnog poslanika Đorđa Miketića najavili su pre tri dana krivične prijave protiv NN lica zbog neovlašćenog prijavljivanja ljudi na njihovoj adresi, ali i krivičnu tužbu protiv premijerke Ane Brnabić krivično delo neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka.

Kako su saopštili tada punomoćnici, porodica Miketić već nekoliko meseci unazad dobija, na adresu svog stana, različite vrste pisama i dopisa adresirane na izvesnu gospođu Radicu Mirković, za koju niko od članova porodice Miketić nikada nije čuo, ne poznaje je i svakako nije dao odobrenje da se ista prijavi na njihovoj adresi. Da je ista prijavljena baš na ovoj adresi, odnosno, na konkretnom stanu, svedoče i dopisi koji stižu adresirani vrlo precizno: broj zgrade – sprat – broj stana, o čemu postoje nesumnjivi pisani dokazi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare