Foto:Goran Srdanov/Nova.rs, TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVI

Punomoćnici porodice narodnog poslanika Đorđa Miketića najavili su danas krivične prijave protiv NN lica zbog neovlašćenog prijavljivanja ljudi na njihovoj adresi, ali i krivičnu tužbu protiv premijerke Ane Brnabić krivično delo neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka.

Saopštenje punomoćnika prenosimo u celosti:

„Povodom neistina koje je prethodnih nekoliko dana iznela predsednica vlade Ana Brnabić, kao i nezakonitih aktivnosti koje je s tim u vezi preduzela, prinuđeni smo da se, kao punomoćnici porodice Miketić oglasimo saopštenjem, a sve kako bi javnost i građane obavestili o pravnim posledicama ovakvog postupanja osobe sa, de iure, najvećom političkom moći u Republici Srbiji.

Naime, naši klijenti već nekoliko meseci unazad dobijaju, na adresu svog stana, različite vrste pisama i dopisa adresirane na izvesnu gospođu Radicu Mirković, za koju niko od članova porodice Miketić nikada nije čuo, ne poznaje je i svakako nije dao odobrenje da se ista prijavi na njihovoj adresi. Da je ista prijavljena baš na ovoj adresi, odnosno, na konkretnom stanu, svedoče i dopisi koji stižu adresirani vrlo precizno: broj zgrade – sprat – broj stana, o čemu postoje nesumnjivi pisani dokazi.

Nakon bezuspešnih pokušaja da saznaju ko je prijavljen na njihovoj adresi (period čekanja na ovu informaciju je mesec dana), porodica Miketić je podnela zahtev da se svi oni koji su eventualno, kod njih neovlašćeno prijavljeni, odmah budu izbrisani sa ove adrese, izuzev članova porodice. Procedura prijavljivanja prebivališta na određenoj adresi je inače takva da je neophodna lična karta vlasnika stana, kao i pravni osnov sticanja njegove svojine na stanu (ugovor o kupoprodaji/poklonu, testament, isl.), te bez ovako formalno sprovedene procedure i njegove izričite saglasnosti, nije
moguće legalno prijaviti prebivalište na adresi vlasnika stana.

Porodica Miketić će, s tim u vezi, sutra podneti krivične prijave protiv NN lica, radnika u policijskoj upravi koji je Radicu Mirković neovlašćeno prijavio na adresi njihovog stana (krivično delo falsifikovanjen službene isprave), kao i protiv same gospođe Mirković koja se neovlašćeno prijavila na adresi stana porodice Miketić (krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja).

Međutim, ono što posebno zabrinjava i čini celu situaciju dodatno opasnom, jeste nezakonito postupanje predsednice vlade RS Ane Brnabić, koje predstavlja krivično delo.

Naime, netačna je informacija koju je gospođa Brnabić iznela da svako može vrlo lako da utvrdi ko je prijavljen na kojoj adresi, pa tako i kod gospodina Miketića. Ne može. Zato je dodatno nejasno i kako je i po kom osnovu i sama premijerka to utvrdila i ko joj je neovlašćeno dao te informacije. No, to će imati priliku da objasni nadležnim organima pošto će i protiv nje sutra biti podneta privatna krivična tužba za krivično delo neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka.

Kao punomoćnici porodice Miketić apelujemo na sve nadležne organe da bez odlaganja i po hitnom postupku urade svoj posao, naročito imajući u vidu povećan interes javnosti za konkretnu situaciju i opravdanu bojazan da ovo nije izolovan slučaj i da treba stati na put svim budućim pokušajima činjenja ovog ozbiljnog krivičnog dela“.

BONUS VIDEO Afera fantomski glasači: Miketić u klin, Brnabić u ploču

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare