Foto:Južne vesti/M. M

Odbornici leskovačke Skupštine izglasali su noćas pet direktora javnih preduzeća - JKP Toplana, JKP Pijaca, JP Dom, JKP Vodovod i JKP Komunalac, a na tim mestima su se našla dobro poznata lica, odnosno dosadašnji v.d. direktori, pišu Južne vesti.

Predlog Gradskog veća da se na čelu JKP Komunalac i u narednom periodu nalazi Vladimir Sinadinović, a da Novica Stojanović zvanično bude direktor JKP Toplana prihvatila je većina u leskovačkom parlementu. Na funkciji direktora JKP Vodovod ostaje Staniša Ristić, JP Dom u naredne četiri godine će predvoditi Dragan Stojiljković, dok će preduzećem Pijaca upravljati kao i do sada Milan Stojković, pišu Južne vesti.

Ipak, ono što je obeležilo skupštinska zasedanja u prethodna dva dana jesu pauze, zbog kojih su odbornici nove direktore izabrali daleko iza ponoći na šta su burno reagovali u nekoliko navrata i predstavnici opozicije.

„Namerno se prave pauze kako bi se glasanje dogodilo u to vreme, što je van pameti. Postavljaju direktore kada su već svi odbornici umorni jer takve odluke ne mogu da čekaju. Pauze se prave bez ikakvog razloga, samo kako bi se što više odužila sednica. Njen završetak treba da bude u neko dogledno vreme, neka bude i to kasno uveče, ali ne do jutra i to sve zbog pauza koje su dobro osmišljene“, rekao je odbornik grupe građana Za Leskovac zajedno Nenad Cakić.

Pored davanja saglasnosti za izbor direktora javnih preduzeća noćas je postavljena i nova direktorka Centra za stručno usavršavanje, a došlo je i do rotacija na rukovodećim mestima Apotekarske ustanove.

Komentari

Svi komentari (0)