Foto: NOVA S

Novinar Zoran Panović bio je gost emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S. Panović je, između ostalog, govorio o izborima u Srbiji, opoziciji, Crnoj Gori i palmama na Kalemegdanu.

Govoreći o novom sastavu Vlade, Panović je istakao da je razlog za prolongiranje formiranja Vlade „da bi se skratilo trajanje tog parlamenta i da bi se što pre došlo do izbora koji će očigledno biti vanredni parlamentarni, redovni beogradski i redovni predsednički“.

Na pitanje Rade Đurić da li će to biti do 2022. godine, Panović je odgovorio potvrdno i dodao da je „Vučiću jako bitno da izbegne samo da ima predsedničke i beogradske izbore“.

„U Srbiji postoji jedan prećutni konsenzus vlasti i opozicije. Vučić kaže sebi ‘Ja ću da vladam dokle mogu, a vi kad možete oborite me’. Opozicija kaže ‘Ti vladaj dokle možeš, a mi kad budemo mogli mi ćemo te oboriti“, naveo je novinar i dodao da tu niko ne spominje izbore.

Kako kaže, izbori su izgubili smisao političke borbe u Srbiji.

„Govorio sam pesimistički da su oni beogradski izbori 2018. godine bili poslednji izbori u Srbiji gde su učestvovali svi bitni akteri“, rekao je Panović.

O čemu je još Panović govorio, pogledajte u videu:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare