Foto: Promo

Na 12. redovnom kongresu Socijaldemokratske unije, koji je imao izborni karakter usvojeni su predlozi novog Programa i programskog dokumenta Deklaracije o radničkim pravima, predlog novog Statuta, čime je ime stranke promenjeno iz Socijaldemokratska unija u Partija radikalne levice.

Usvojeni su programski ciljevi stranke u skladu sa predlogom novog Programa, promena naziva Socijaldemokratske omladine u Radnička omladina i Foruma žena u Front žena. Sva dokumenta će javnosti biti dostupna u narednim danima na sajtu stranke.

Kongres je predstavljao završnicu procesa ujedinjenja levih snaga u Srbiji u parlamentarnu borbu, koji je započet pozivom Socijaldemokratske unije iz 2018. godine. Taj proces je nastavljen kroz zajedničku saradnju protiv nasilnih iseljenja, protiv izgradnje minihidroelektrana, i kroz ujedinjenje pojedinki i pojedinaca iz Levog samita Srbije, Diema25, članica i članova studentskog pokreta iz Novog Sada i Beograda.

Na stranačkim izborima izabran je novi sastav stranačkih tela.

„Partija radikalne levice se bori za socijalističko društvo zasnovano na jednakosti, solidarnosti, slobodi, demokratiji, internacionalizmu, antiimperijalizmu i antifašizmu, društvo u kojem će ljudi biti važniji od profita. Zalažemo se za Srbiju kao sekularnu republiku u kojoj su garantovani dostojanstven rad slobodan od izrabljivanja, krov nad glavom, zdrava hrana i životna sredina, besplatno zdravstvo i obrazovanje, rodna ravnopravnost i prava manjina.“ iz programa Partije radikalne levice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare