Foto: print screen RTS

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, Vladimir Orlić, inače zadužen da ispred vladajuće partije vodi dijalog sa opozicijom, reagovao je na intervju koji za naš portal dao bivši predsednik Srbije, Boris Tadić i tom prilikom izneo niz uvreda na njegov i račun opozicionih lidera, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Vladimir Orlić, učesnik dijaloga na oba koloseka i čovek koji je šef naprednjačke delegacije u pregovorima, umesto da, kako mu to zaduženje nalaže, doprinosi smirivanju tenzija između suprostavljenih političkih opcija, dodatno potpiruje netrpeljivost i podele.

Pročitajte još...

Zbog njegovih ranijih javnih nastupa, tokom kojih je targetirao opozicione političare, nezavisne medije i kritičku javnost, izbor Orlića kao šefa delegacije SNS na pregovorima sa opozicijom dočekana je, blago rečeno, sumnjičavo. Da su sumnje bile opravdane i da Orlić zaista ne zna ništa o dijalogu i razgovoru koji podrazumeva pristojnu komunikaciju, potvrdio je svojom reakcijom na intervju koji se pojavio našem portalu.

Naime, Orliću, vernom partijskom vojniku i sledbeniku Aleksandra Vučića, zasmetalo što je bivši šef države Boris Tadić rekao da lider naprednjaka nema hrabrosti da izađe na TV duel i da se ponaša kao kukavica. U svom saopštenju, pored Tadića, Orlić je iskoristio priliku da se napadne i na predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa i lidera Narodne stranke, Vuka Jeremića.

“Tadić ne može, kao predsedniku države, Vučiću da dosegne do kolena. Ni kad se Tadić propne na prste, ni kada mu Đilas i Jeremić drže ‘lopovski’”, stoji na početku uvlakačkog hvalospeva Vladimira Orlića, da bi se potom posvetio arhineprijateljima svakog naprednjaka.

“Nije Vučić, već je Tadić, doveo na vlast tajkunčine i lopuže poput Dragana Đilasa, da krčme i arče državne resurse, preprodaju TV-sekunde, otimaju na stotine miliona evra od naroda koji su žuti grofovi ostavljali bez posla i bilo kakve budućnosti. Nije Vučić, već je Tadić, lezilebovićima i nesposobnjakovićima poput svog posilnog Vuka Jeremića dao u ruke da državu za sva vremena upropaste diletantskim pitanjima pred MSP”, poručio je, između ostalog, Orlić.

Sudeći po vokabularu i odnosu koji ima prema ljudima s kojima bi trebalo da pregovara, nema razloga da ne verujemo da će Orlić “dati sve od sebe” da uspe dijalog sa “lopovčinama, lezilebovićima i tajkunčinama”. Na kraju krajeva, njegov najveći kvalitet i jeste to što se ničega ne stidi, pa ga neće biti sramota da pruži ruku onima koje najbrutalnije vređa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare