Vučić na dijalog poslao Orlića, Sandru Božić i Rističevića

Politika 09. jul. 202111:05 > 11:10
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U 10 i 30 počeo je međustranački dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima na kojima, ispred Srpske napredne stranke, učestvuju Sandra Božić, Marijan Rističević i Vladimir Orlić, dok opoziciju predstavlja nekoliko različitih delegacija.

Sastanak je počeo u 9 sati, susretom predstavnika EP, Tanje Fajon, Vladimira Bilčika i Knuta Flekenštajna sa predsednikom Skupštine Srbije, Ivicom Dačićem.

Nakon što je završen sastanak, u 10:30 je otvorena druga faza razgovora, na kojoj, u ime SNS, učestvuju poslanici Vladimir Orlić, Sandra Božić i Marijan Rističević.

Sastankom predsedava predsednik Skupštine Srbije i lider SPS, Ivica Dačića, a dijalogu prisustvuje i njegov stranački kolega Veljko Odalović.

Posrednici u dijalogu su Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i Knut Flekenštajn, a uz njih tu je i šef delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici.

Ispred grupacije Udružena opozicija Srbije, koju predvodi Narodna stranka, na dijalogu učestvuju Vuk Jeremić, Stefan Jovanović, Slobodan Samardžić, Lidija Martinović, Đorđe Vukadinović.

Stranku slobode i pravde, na sastanku predstavlja Ljuban Panić koji će govoriti u okviru sesija koja se odnosi na stanje medija, dok Incijativu Ne davimo Beograd na pregovorima predstavlja profesor sa Fakulteta političkih nauka, Đorđe Pavićević. Novu stranku na sastanku predstavlja predsednik Aris Movsesijan, dok Savez vojvođanskih Mađara predstavlja Elivra Kovač.

U ime stranke Zajedno za Srbiju na dijalogu učestvuje predsednik te partije, Nebojša Zelenović.

Demokratsku stranku na sastanku sa evroparlamentarcima će predstavljati predsednik te partije, Zoran Lutovac, dok će ispred grupacije koju predvodi Socijaldemokratska stranka biti bivši predsednik Srbije, Boris Tadić.

Na sastanku učestvuju i lideri pokreta Dosta je bilo i Dveri, Saša Radulović i Boško Obradović, a tu su još i narodni poslanik Muamer Zukorilić, predsednik LSV, Nenad Čanak, kao i bivši ministar i predsednik Socijaldemokratske partije, Rasim Ljajić.

Podsetimo, ranije jutros predstavnici Evropskog pralamenta su se u vili Mir sastali sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar