Aleksandar Vučić i Goran Miletić Foto: Jadranka Ilić/Tanjug, Vesna Lalić

"Ima pomaka, nema dogovora. Nastavljamo razgovore, Vlada se trudi da nađe rešenje, i svima nam je u interesu da nađemo nešto što je prihvatljivo", rekao je Goran Miletić u novoj izjavi za Nova.rs.

Razgovori između predstavnika Vlade i organizatora EuroPrajda su neprestani i permanentni, rekli su jutros organizatori Parade.

PROČITAJTE JOŠ

Goran Miletić, gej aktivista, direktor i organizator EuroPrajda, ali i direktor organizacije Civil Rights Defenders za Evropu, navodi za naš portal da postoji volja obe strane da do „rešenja dođe“.

Na pitanje šta je to što je prihvatljivo organizatorima EuroPrajda, Miletić odgovara – „održavanje Prajda“.

„Jedina stvar koja je nama prihvatljiva je da imamo EuroPrajd prema svim standarima, da ima sve što ima svaki EuroPrajd. Pokušavamo da nađemo rešenje oko svih otvorenih pitanja“, rekao je on dodatno za Nova.rs.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preporučio je šefu srpske države Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da MUP donese odluku da ne može da pruži bezbednosne garancije za održavanje predstojećeg Evroprajda, pisao je naš portal.

Uprkos reakciji brojnih međunarodnih institucija i viskoih zvaničnika, Vučić je rekao da je prajd zabranjen „i tačka“.

“Iako ja ne odlučujem o svemu tome, savetovao sam i razgovarao sam sa premijerkom i ministrom unutrašnjih poslova o tome. Razmatrao sam sve ideje, onih koji su za i oni koji su protiv. Saglasio sam se sa njihovom idejom i u skladu sa zakonom MUP će reagovati. Ono što je zabranjeno, biće zabranjeno. Ono što će biti dozvoljeno – skupovi u zatvorenom, hoćete da imate savetovanja, ne znam šta… To možete da imate. A to što ste planirali da imate, država je odlučila da nećete da imate. Tačka“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić se raspravljao sa Žaklinom Tatalović o Doljevcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar