Radoslav Marjanovic
Radoslav Marjanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Izbor novog rukovodstva Skupštine opštine Stari grad privukao je veliku pažnju javnosti, što zbog činjenice da su ovaj, do juče “opozicioni bastion”, preuzeli naprednjaci, tako i zbog sastava novog Opštinskog veća, koju čine preletač, vlasnik ugostiteljskih objekata i bivši sportista koji je saslušavan zbog nasilničkog ponašanja.

Podsetimo, na čelo Starog grada izabran je Radoslav Marjanović iz Srpske napredne stranke glasovima 43 od ukupno 52 odbornika. Osam odbornika je bilo protiv, a jedan listić je bio nevažeći.

PROČITAJTE JOŠ...

Marjanović je saradnik za finansije Ministarstva omladine i sporta, kojim upravlja Vanja Udovičić, a protiv kojeg je nedavno potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić podnela krivičnu zbog zloupotrebe službenog položaja. Kako se navodi u prijavi, u koju je naš portal imao uvid, postoji osnovana sumnja da je Udovičić preko Ministarstva sporta uplaćivao novac Savezu za rekreaciju i fitnes, čiji je predsednik suprug pomoćnice ministra policije Nebojše Stefanovića. To je samo jedna od finansijskih malverzacija na koju DS ukazuje.

Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Inače, uvod u formiranje vlasti bio je izbor predsednika Skupštine ove opštine. Na to mesto izabran je Dušan Petrić, predstavnik Šapićevog SPAS-a. Ovde ne bi bilo ništa neobično da Petrić donedavno nije obavljao funkciju većnika na Šapićevom Novom Beogradu. Otkud Petriću tolika „širina“ da istovremeno poznaje probleme građana u obe opštine – nije poznato. Zakon, na kraju, nije prekršen, i tu se priča završila.

PROČITAJTE JOŠ...

Za člana Opštinskog veća iz redova građana, a na Marjanovićev predlog, izabran je bivši rukometaš Nedeljko Jovanović, nekadašnji član Demokratske stranke i opozicioni aktivista. Pored stranačkog aktivizma, Jovanović je u javnosti ostao upamćen i zbog incidenta kad je zbog nasilničkog ponašanja 2018. godine u porodilištu u Višegradskoj, bio priveden na saslušanje u policiju.

Kako je ranije pisao Blic, divljanje rukometaša u zgradi porodilišta u Višegradskoj prijavila je jedna od medicinskih sestara, koja je te noći bila dežurna. Međutim, kad je policija stigla u krug bolnice Jovanović je već bio otišao. Iskaz o incidentu tada je dala medicinska sestra, koja je i pozvala policiju, kao i ostali zaposleni.

 

Njegov kolega u Opštinskom veću biće i Bojan Kalaba, odbornik izabran na listi Metla 2020, koji je suprotno odluci svoje partije Demokratske stranke Srbije preleteo iz opozicije u vlast. Kalaba, inače, ekonomista, bio je do sada odbornik.

Nedeljko Jovanović Foto:STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Ekipu u Opštinskom veću upotpunjuje i Andrej Kesić, ugostitelj, kojeg su ranije predstavnici opozicije opisali kao “brojača na mitinzima Srpske napredne stranke”.

Prema navodima bivšeg predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, Kesić je suvlasnik poznatih prestoničkih restorana i klubova – Savanova (smeštenog u srcu Beograda na vodi), Nacionalne klase, Manufakture…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare