Radoslav Marjanovic
Radoslav Marjanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Radoslav Marjanović iz SNS izabran je danas za predsednika opštine Stari grad. Za njega je glasalo 43 od ukupno 52 odbornika koji su prisustvovali sednici Skupštine opštine. Osam odbornika je bilo protiv, a jedan listić je bio nevažeći.

Radoslav Marjanović rođen je 1989. godine u Beogradu. Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu za ekonomiju, finansije  i administraciju, a od 2017. godine je na master studijama na Fakultetu političkih nauka. Od 2014. godine je odbornik u Skupštini grada Beograda i predsednik Saveta za budžet i finansije, kao i saradnik za finansije u Ministarstvu omladine i sporta. Član je Nadzornog odbora JP „Skloništa“. Zamenik je šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda.

Za njegovog zamenika izabran je Aleksandar Todorović iz SPS.

Radoslav Marjanovic
Radoslav Marjanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na današnjoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća Starog grada. To su bivši rukometaš Nedeljko Jovanović, ugostitelj Andrej Kesić, preduzetnik Branislav Zec i ekonomisti Bojan Kalaba i Nikola Blagojević.

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda, za reč se javio Marko Živković sa odborničke liste „Srce grada“ koji je rekao da je poslednjih dana bilo spekulacija o tome ko će činiti novu opštinsku većinu zbog čega bi možda bilo bolje, ukoliko Statut opštine to dozvoljava, da glasanje za novog predsednika opštine, zamenika predsednika i članove Opštinskog veća bude javno.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Međutim, predsednik Skupštine opštine Stari grad Dušan Petrić (SPAS)je objasnio da to nije predviđeno Statutom, odnosno da glasanje mora biti tajno.

Skupština opštine Stari grad ima 56 odbornika, a najviše njih – 27, čine odbornici SNS, dok devet odbornika ima odbornička lista „Čuvamo Stari grad – ujedinjena opozicija“ u kojoj se nalaze „Čuvari Starog grada“, Nova stranka, Ujedinjena demokratska Srbija, Građanski demokratski forum i Demokratski blok.

Odbornička lista SPS – JS ima šest odbornika, odborničke liste SPAS i „SRCE GRADA – PSG i nestranačke komšijske inicijative za očuvanje Starog Grada“ imaju po pet odborničkih mesta, dok pokret „METLA 2020“ ima četiri odbornika.

Oliver Mandic
Oliver Mandić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Muzičar Oliver Mandić odbornik Srpske napredne stranke izjavio je nakon glasanja da će svoje odborničko mesto prepustiti nekom mlađem u toj stranci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare