Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas, posle izbacivanja sa sednice Skupštine, da je to što je tamo pištaljkom sprečavao održavanje zasedanja, izraz njegovog protesta i nepristajanja na laž i obmanu.

„Ovo je bila moja obaveza da im ‘pokažem zube’ i da kažem da je to što oni rade nenormalno“, rekao je Obradović novinarima u skupštinskom holu, nakon što ga je obezbeđenje udaljilo iz sale.

Kako je objasnio, sadašnje stanje više ne može da se trpi i zato je postupak u skupštinskoj sali bio izraz njegovog bunta i pobune, a to mu je i radno mesto, pa bi zato i „svaki građani to trebao da uradi na svom radnom mestu“.

„Ne dozvoljavam da mi vređaju moj zdrav razum, da me lažu i kradu. Ne pristati na laž – to je glavni uslov za opstanak naroda i države. Mi živimo, grcamo u laži“, poručio je Obradović.

On je dodao da, ako mogu građani svako veče iz svojih kuća i stanova da izražavaju protest, može i on u parlamentu, pogotovo što je poštovao propisane mere distanciranja od dva metra i, noseći masku i rukavice, nikom nije prišao bliže od propisane udaljenosti.

„A na mene su bukvalno nasrnuli i fizički me izbacili iz sale. Nisu poštovali distanciranje od dva metra“, rekao je Obradović.

Lider Dveri došao je danas na sednicu Skupštine i napravio incident. On je po ulasku u salu počeo da zviždi i uzvikuje „dole Vlada“, „dole Vučić“, nakon čega mu je predsednica parlamenta izrekla dve opomena, a potom ga isključila sa sednice. Obradović, međutim, nije hteo da izađe, pa ga je obezbeđenje na silu izbacilo.

Poziv na pobunu

Boško Obradović je danas pozvao na pobunu pripadnike policije, vojske i Bezbednosno informativne agencije da više ne brane „kriminalni režim i ne budu na strani narko kartela koji vodi državu“.

„Nastaviću pobunu protiv ove kriminalne i lopovske vlasti na svako mestu – tamo gde me očekuju i gde me ne očekuju. Neću stati dok ne ode ova kriminalna vlast“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je ukazao da je vanredno stanje protivzakonito uvedeno, umesto vanredne situacije, jer bi u tom slučaju na čelu štaba bio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koga je nazvao pripadnikom „drugog, konkurentskog kriminalnog klana iz Srpske napredne stranke“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare