Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Lider Dveri Boško Obradović na današnjoj sednici Skupštini napravio je incident, nakon što je počeo da zviždi kada je predsednica Skupštine Maja Gojković dala reč premijerki Ani Brnabić. Iako ga je Gojkovićeva isključila sa sednice, on nije želeo da napusti salu, pa ga je obezbeđenje na silu izbacilo.

Boško Obradović došao je danas na sednicu Skupštine, na kojoj se raspravlja o ukidanju vanrednog stanja, i napravio incident, kada je na samom početku  počeo da duva u pištaljku. Predsednica parlamenta mu je prvo izrekla dve opomene, posle čega ga je isključila sa sednice.

Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Gojkovićeva je naredila obezbeđenju da izbaci Obradovića iz Skupštine iz sale, ali je odbio izađe. Ona je potom odredila 20 minuta pauze.

Sednica je prekinuta, ali je u sali ostala većina poslanika, uključujući i Obradovića kog obezbeđenje iz prve nije uspelo da izbaci i koji je došao do govornice. U sali su i premijerka i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Obradović je nastavio da zviždi još neko vreme i nakon zvaničnog prekida sednice, da bi se predsednica Skupštine ponovo obratila i rekla da zasedanje neće biti nastavljeno dok lider Dveri ne izađe iz sale. On ni tada nije hteo da izađe, a kako je preneo Tanjug, nastavio je zviždi i viče „dole Vučić, dole Vlada“. Obezbeđenje ga je potom na silu izbacilo, dok se on otimao i držao za zastavu.

Nakon što je nastavljena sednica, Gojkovićeva je rekla da je Obradović pocepao sinopsis.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare