Foto: Arhiva

Deo opozicije juče je u održao sastanak u prostorijama Nove stranke, koja je, nešto kasnije, u saopštenju Branislava Lečića predstavila kao izabranog predsednika Demokratske stranke. Upitan da li je Nova na taj način priznala Lečića kao lidera DS, Aris Movsesijan za naš portal navodi da je Lečić došao na sastanak i tako se predstavio, a da neki drugi nisu. Sa druge strane, Dragana Rakić, zamenica predsednika demokrata, kaže za Nova.rs da Lečić, Velja Ilić, njihovi domaćini i partneri "mogu jedni druge da nazivaju raznim imenima i titulama".

Nova stranka je verovatno prva politička organizacija koja je Branislava Lečića, koga je stranački vrh isključio iz stranke, predstavila kao izabranog predsednika demokrata.

On je inače još u oktobru prošle godine od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražio da u registru bude upisan kao zastupnik DS, ali odluka još nije doneta.

Međutim, u saopštenju NOVE posle održanog sastanka opozicije o izbornim uslovima on je predstavljen baš kako je želeo da to urade i državni organi.

„Tako je potpisan jer je došao na sastanak i tako se predstavio. Žao mi je što nisu došli neki drugi i predstavili se. Ja se nisam mešao u konflikte drugih stranka, a neka ovaj rešavaju nadležni organi. Ipak, apelujem da se što pre reši ovaj problem“, kaže Aris Movsesijan, predsednik Nove stranke.

Foto: NOVA S

On je naveo da je u saopštenju ispred „izabrani predsednik DS Branislav Lečić“ napisano „istaknuti opozicioni pojedinci“ (pored je bilo i ime Marka Bastaća).

„Time sam na neki način napravio kompromis“, dodaje on.

Dragana Rakić, zamenica Lutovca, kaže da svako bira društvo koje mu prija.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Lečić, Velja Ilić, njihovi domaćini i partneri mogu jedni druge da nazivaju raznim imenima i titulama. Tako je i taj skup juče nazvan sastankom opozicije. Demokratsku stranku smo sačuvali od otimanja i sada smo posvećeni ozbiljnom poslu – borbi za izborne uslova“, navodi Rakić i dodaje da Novoj stranci i njenim novim partnerima želi sve najbolje u daljem političkom angažmanu.

Podsećamo, deo demokrata je 26. septembra izabrao za predsednika Branislava Lečića, jedinog kandidata na tim izborima, koga je gotovo mesec dana ranije stranačko rukovodstvo na čelu sa Zoranom Lutovcem isključilo iz DS.

Uprkos tome, njegov mandat je 3. oktobra verifikovan na „izbornoj skupštini“ u Sava centru, nakon čega su još 52 člana bila izbačena iz stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar