Foto: Arhiva, Zoran Mrđa/FoNet

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave do danas je trebalo da odluči da li će uvažiti zahtev dela bivših i sadašnjih članova Demokratske stranke da Branislava Lečića upišu kao novog zastupnika DS-a. Međutim, kako za Nova.rs navodi Lečić, iz Ministarstva im je nedugo posle izbora nove Vlade, ali sa potpisom bivšeg ministra Branka Ružića, stigao zahtev za dopunu dokumentacije. To bi ceo proces moglo da prolongira do 6. decembra.

Frakcija Branislava Lečića, koja je mimo odluke vrha stranke organizovala izbore 5. oktobra, uputila je zahtev Ministarstvu državne uprave da „novoizabranog predsednika“ upiše kao zastupnika DS.

Odluka o tome da li će Lečić biti upisan kao novi zastupnik stranke trebalo je da bude doneta početkom ovog meseca, ali je Ministarstvo traženjem dopune dokumentacije to odložilo do 11. novembra.

Međutim, Branislav Lečić navodi za naš portal da je posle izbora nove Vlade ponovo zatražena dopuna dokumentacije, ali da je na tom zahtevu iz Ministarstva bio potpis bivšeg ministra Branka Ružića, a ne nove ministarke Marije Obradović, funkcionerka SNS.

„Mi smo dopunu poslali u petak, 6. novembra. Tražili su neka dokumenta koja se odnose na našu skupštinu“, kaže Lečić.

On navodi da bi Ministarstvo trebalo da donese odluku najkasnije do 6. decembra.

Marija Obradović i Branko Ružić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Zakonski je to precizno regulisano. Kada se preda kompletna dokumentacija, rok za odlučivanje je 30 dana. Mislim da nema razloga za odugovlačenje i da se toliko čeka“, dodaje Lečić.

Deo demokrata je 26. septembra izabrao za predsednika Branislava Lečića, jedinog kandidata na tim izborima, koga je gotovo mesec dana ranije stranačko rukovodstvo na čelu sa Zoranom Lutovcem isključilo iz DS. Uprkos tome, njegov mandat je 3. oktobra verifikovan na „izbornoj skupštini“ u Sava centra, nakon čega su još 52 člana bila izbačena iz stranke.

Lečić je nedavno za naš portal rekao da će, ukoliko postane zakonski zastupnik stranke, ponuditi aktuelnom predsedniku DS da osnuje sopstvenu frakciju unutar partije, dok je Zoran Lutovac izjavio da „Lečić nema šta da nudi, jer je izbrisan iz članstva“.

„Demokratska stranka je imala svoje izbore 2018. godine, a ja sam tada apsolutnom većinom pobedio svoje protivkandidate. Posle toga nisu održani nijedni izbori. Sve ovo drugo je pokušaj da se, poptuno van svih pravila DS, preotima naša organizacija“, naveo je Lutovac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar