Foto: TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC/bs, E-Stock/Dusan Milenkovic

Poslanik SNS i predsednik Odbora za pravosuđe u Skupštini Srbije, Vladimir Đukanović ponovo je javno "prozivao" kolege iz stranke koji ne brane Aleksandra Vučića. Na tapetu je u poslednje vreme kod njega bio ministar odbrane Nebojša Stefanović a sada je ponovo ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Svoju stranačku koleginicu Vladimir Đukanović nije imenovao, ali je iz opisa jasno na koga je mislio. Tokom gostovanja na TV Prva on ne samo da je optužio da ne brane dovoljno predsednika, već i da kod stranih ambasada skuplja poene na temama koje su njima važne.

Na pitanje novinara da mu se čini da je dosta razočaran pojedinim kolegama, Đukanović je ovako objasnio situaciju:

“ Čast izuzecima, ima tu korektnih kolega. Ima čestitih ljudi koji bi sve dali za stranku, a ima i onih drugih. Da njega nema, neki od njih ne bi ni postojali“, rekao je Đukanović, a onda nastavio da iznosi podatke o onima zbog kojih je „razočaran“.

„Nisam nešto primetio da se pojedini nešto trude da njega zaštite. Ne njega, nego državu. Kad su god teške teme, pomere se, nema ih nigde. Ali na temama gde mogu da se skupljaju poeni poput zaštite ženskih prava, manjinskih grupa, ne znam više čega da bi dobili poene u nekoj tamo ambasadi. Da bi mogli da ih štikliraju. Tu onda ne možete da živite od njih. To mi posebno ide na živce“, rekao je Đukanović.

Iako nije izgovorio konkretno ime, poznato je da upravo Zorana Mihajlović predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i da su upravo teme zaštite žena i manjina, teme o kojima ona često govori.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare