Foto: N1

Vladimir Đukanović, član Predsedništva i Glavnog odbora SNS, pozvao je danas putem svog Fejsbuk naloga na smenu Nebojše Stefanovića sa mesta predsednika Gradskog odbora SNS u Beogradu.

„Pošto nisam član Opštinskog odbora SNS Voždovac, kao što nisam ni član gradskog odbora SNS Beograd, ali sam član Predsedništva i Glavnog odbora stranke, i ujedno sam narodni poslanik u Skupštini Srbije, imam potrebu kao neko ko voli svoju stranku i koji je u prvih 50 njenih osnivača, javno da se izjasnim da sam apsolutno za smenu kompletnog gradskog odbora SNS Beograd, sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika gradskog odbora SNS Beograd“, napisao je Đukanović na Fejsbuku.

Ovo je prvi istaknuti član SNS koji je javno, putem društvenih ili bilo koje druge vrste medija, zatražio smenu Stefanovića, višegodišnjeg šefa prestoničkih naprednjaka, koji je poslednjih meseci dospeo u nemilost Aleksandra Vučića.

Đukanovićeva izjava može se čitati u kontekstu konačnog obračuna Vučića sa donedavno najbližim saradnikom, koji je otpočet najpre lansiranjem „afere prisluškivanje“ a poslednjih dana eskalira kroz najavu pripajanja Šapićevog SPAS-a SNS-u i kandidaturu bivšeg vaterpoliste za gradonačelnika Beograda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare