Dušan Nikezić Foto:FoNet/Milica Vučković

"Gospođo Brnabić, vašom izjavom da 'niko nema pravo da Vladi spočitava zašto do sada nije bilo profesionalnog menadžmenta u EPS-u', potpisali ste sebi krivičnu prijavu za štetu u EPS-u, koja se meri milijardama evra" - izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

„Očigledno ne razlikujete reči „vlast“ i „vlasnik“, pa mislite da možete da uništavate, poklanjate i rasprodajete najvrednije srpske reusurse kako vam se prohte. Ni projekat izgradnje novog bloka u Kostolcu, jedini kojim se u svojoj izjavi hvalite da ste započeli, niste pokrenuli vi, već prethodna vlada još u februaru 2010. godine. Vi ste realizaciju tog projekta zaustavili, baš kao što ste zaustavili i otvaranje novog kopa u Radljevu, homogenizaciju uglja u Kolubari, izgradnju hidroelektrane Buk-Bijela, odsumporavanje u TENT-u i Kostolcu, EPS-ovo ulaganje u obnovljive izvore energije i mnoge druge razvojne projekte“, kazao je Nikezić.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je takvim „nestručnim i koruptivnim rukovođenjem“ EPS doveden do poslovnog i finansijskog kolapsa.

„Svakom domaćinstvu u Srbiji natovarili dug od 1.250 evra, a povećanjem cena struje od 27% do maja 2023. ćete dodatno povećati troškove života i inflaciju. Umesto profesionalnog menadžmenta, svesno i s namerom ste na čelo najveće srpske firme doveli Miću Grčića, vlasnika pečenjare, zbog čega će, kad tad, svi koji su učestvovali u lancu odlučivanja morati da snose političku, materijalnu i krivičnu odgovornost“ – izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

BONUS VIDEO: Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare