Foto: Ivan Dinić/Nova S, Nova.rs, TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Vrh Srpske napredne stranke u narednom periodu trebalo bi da saopšti ko će iz njihovih redova biti kandidat za gradonačelnika prestonice, odnosno ko će biti nosilac liste za izbore u Beogradu. Kako sada stvari stoje, knjiga je spala na tri slova.

Aleksandar Šapić mesecima, otkako je u maju zaseo u fotelju potpredsednika Glavnog odbora SNS, figurira kao najozbiljniji kandidat za prvog čoveka Beograda. Razlog utapanja njegovog SPAS-a u Srpsku naprednu stranku, tumače upućeni, leži upravo u činjenici da mu je obećano mesto prvog među jednakima u glavnom gradu, gde je i najbogatija kasa (osim one republičke).

Šapić, kako Nova.rs sazanaje, ima najveće šanse da bude nosilac SNS liste u Beogradu, ali to ne znači da će postati i gradonačelnik.

PROČITAJTE JOŠ:

Večiti zamenik Goran Vesić, delovalo je, opet će ostati kratkih rukava, ali jakom kampanjom na društvenim mrežama „Sićve“ pokušava da umije lik i delo i još jednom se preporuči za treću najvažniju funkciju u zemlji, iza neprikosnovenog predsednika i pripadajuće mu premijerke.

Upravo bi Ana Brnabić, kako saznaje Nova.rs, mogla da pomrsi račune Vesiću i Šapiću. Zvuči neverovatno da naprednjaci nemaju nekog manje kompomitovanog od ovog trojca s kormilarom. Njima ni brojne afere o kojima je naš portal pisao, a na koje ćemo podsetiti narednih dana (sporna doktorska diploma, zidanje na Novom Beogradu Šapića, a gde su ovo dvoje…), izgleda ne mogu ništa.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, kako tvrdi izvor blizak vrhu SNS, osoba koja se pita za sve u državi razmišlja da premijerku Brnabić, iako joj je mandat započeo pre nešto više od godinu dana, izmesti iz fotelje u kojoj se nalazi u onu na koju „računaju“ i Šapić i Vesić. To bi joj bio treći start s mesta premijera, a opet – valja joj se zahvaliti za vernost Vođi i Partiji koju svaki dan nesebično ispoljava.

„Vučić će, to je valjda svakom jasno, biti nosilac SNS liste. Predsedničkim i beogradskim izborima pripojiće vanredne parlamentarne i s mesta nosioca velike liste napašće opoziciju“, otkriva sagovornik Nova.rs.

Razlog za ovaj manevar leži u strahu od opozicije, koja bi, ako se nekim čudom ujedini, mogla da napravi ozbiljnu štetu vladajućoj koaliciji u Beogradu. Zato je važno da Vučić stane na čelo liste, još jednom ponudi program za „spas Srbije“ i, uvereni su naprednjaci, „obriše pod“ s opozicijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare