Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Najpoznatiji hrvatski novinar Darko Hudelist za novi broj Nedeljnika pisao je o bliskom susretu koji je imao sa proslavljenim režiserom Emirom Kusturicom u “Maderi”, ali i otkrio neke manje poznate detalje iz srpske politike. Hudelist je poznat kao čovek od poverenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, s kojim se dobro poznaje još od 2005. godine. Nekoliko dana posle incidenta sa Kusturicom, Hudelist je prvi put posetio Vučića u Predsedništvu Srbije i tom prilikom otkrio neke srpskoj javnosti dosad nepoznate podatke.

“Sećam se, na tom našem prvom razgovoru u Predsedništvu Srbije bio je prisutan i tadašnji ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojša Stefanović. Razgovor je trajao tačno sat vremena. Vučić me je Stefanoviću (koga sam tada prvi put video uživo) predstavio kao najboljeg novinara u regiji, rekavši mu da takvih mi u Srbiji nemamo – na šta on nije odgovorio niti jednu jedinu reč (uopšteno je na tom sastanku ćutio kao olovom zaliven, ne sećam se da je bilo šta izustio, osim čisto kurtoaznog pozdrava, na početku i na kraju našega susreta)”, piše Hudelist za novi Nedeljnik.

Glavna tema tadašnjeg razgovora s Vučićem bio je dogovor o početku Hudelistovog rada na Vučićevoj biografiji – knjizi koja je, po dogovoru, “već davno trebalo da bude objavljena, a nisam je još ni počeo pisati”, navodi Hudelist.

“Taj naš dil, vezan za tu knjigu, ja sam, u svom Moleskineovom rokovniku za 2017, zaveo pod kodnim imenom „Operacija Bugojno“ – jer je, po dogovoru s Vučićem, svoj istraživački rad na njegovu životopisu trebalo da započnem upravo u Bugojnu, tačnije u Čipuljiću kod Bugojna, rodnome mestu njegovog oca, a u kojem je on, Aleksandar Vučić, svake godine provodio svoje letnje ferije (koliko sam razumeo, sve do svojih studentskih dana, a možda i kasnije)”.

Posebno je zanimljiv trenutak u kojem je Vučić pričao o Ani Brnabić, premijerki Srbije.

“Tom prilikom Vučić mi je rekao da ju je izabrao za predsednicu Vlade prvenstveno zato što je procenio da mu je ona, među svim kandidatima i kandidatkinjama, daleko najlojalnija”, piše, između ostalog, Darko Hudelist u novom Nedeljniku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare