Branimir Nestorović Foto:Medija centar Beograd

Nosilac liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je danas da je pokret zvanično odlučio da neće ulaziti u koalicije. Kako je rekao, neki odbornici sa te liste su dobijali ponude, za koje ističu da neće prihvatiti. Nestorović je rekao da je svako ko se proda - idiot.

„Imaju ponude našim odbornicima, znate već kako to funkcioniše, u to ne mogu da se mešam, ne možemo da se mešamo u ličnu odluku svakog čoveka. Ako se neko proda – mislim da je idiot. Ako neko hoće jednokratnu korist – to je njegova odluka, svako odlučuje o sebi i odlučuje da li će se osramotiti pred ljudima pred kojima je zastupao jednu priču i odustao“, kaže Nestorović na konferenciji za novinare u Medija centru.

Odbornici su u razgovorima potvrdili da je to isključeno, ali videćemo šta će biti, dodaje Nestorović.

Branimir Nestorović Foto:Medija centar Beograd

On smatra da su novi izbori dobra mogućnost za pokret, a očekuje da će novih izbora biti jer je zvanična odluka da oni u koalicije neće ući ni sa vlašću ni sa opozicijom.

„Prepoznatljivost nam je sada očigledno porasla. A kako je rekao Putin, sa Zapadom ćemo razgovarati kada budu spremni da nas slušaju. A, dolazi vreme kad će morati da nas slušaju. A to znači – moraće da slušaju narod Srbije“, rekao je Nestorović.

Pročitajte još

Kako kaže, izborni uspeh vidi kao njihov uspeh da pokažu Srbima neku perspektivu. Podršku su dobili, kako tvrdi, jer su građani kod njihovih ideja prepoznali „neka svoja razmišljanja i neke svoje puteve koji se njima sviđaju“.

On ističe da je pokret oformljen spontano, 11. februara u njegovoj ordinaciji i da je još tada dogovoreno da će glavna tačka biti – sprečiti da se sprovede francukso-nemački plan za Kosovo. Tad su se složili da ne mogu biti u koaliciji sa proevropskom opozicijom ali ni sa vladajućom SNS jer, kako je rekao, da su hteli mogli su se učlaniti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare