Foto: S.M.S./ATAImages.; privatna arhiva; Ljubica sokić/Nova.rs

Dok traju pripreme za organizaciju velikog kontramitinga SNS koji je zakazan za 26. maj, deo autoprevoznika već je otkazao putnicima polaske za ovaj datum.

Autoprevoz d.o.o Čačak u Ivanjici otkazao je sve polaske za 26. maj, datum kada je planiran veliki kontramiting SNS.

Foto:Privatna arhiva

„Obaveštavamo vas da je dana 26.05, 2023. godine nećemo održati naše redovne polaske, pa vas zbog toga molimo da za navedeni dan prodajete karte za naše polaske. Hvala na saradnji“, stoji u obaveštenju Autoprevoza d.o.o Čačak objavljenog u Čačku 11.maja 2023. godine.

Pročitajte još...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je za 26. maj „najveći skup u istoriji Srbije„. Organizacija kontramitinga usledila je nakon masovnih protesta građana koji su izašli na ulice nezadovoljni atmosferom i sveprisutnom nasilju u društvu.

Do pomenutog skupa naprednjaka ostalo je još 11 dana, ali pripreme uveliko traju – kvote za dolazak na kontramiting su nikad veće, zaposleni u javnom sektoru već su obavešteni da će imati „poseban radni zadatak“ tog dana, a gotovo svi javni prevoznici su rezervisani.

Koliko su protesti protiv nasilja uzdrmali predsednika Srbije govori i to da su naprednjaci za kontramiting, prema saznanjima portala Nova.rs, rešili da iznajme čak 2.200 autobusa. Cena cirkusa koji priređuje za taj petak mogla bi da ide od 330.000 do neverovatnih 1.210.000 evra.

Aleksandar Vučić je u direktom uključenju iz Predsedništva za Novosti rekao da će organizovati najveći skup ikada, i to kao odgovor na mirnu šetnju koja je organizovana u ponedeljak u Beogradu, a povodom tragedija koje su se desile u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u selima u blizini Mladenovca.

Bonus video: Pritisci na radnike JP zbog kontramitinga SNS ujedinili opoziciju u Kragujevcu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare