Dobrica Veselinović/Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd će od 6. juna otpočeti seriju tribina "Srbija posle diktature", a prvi skup biće održan u Apatinu, saopštili su iz ove organizacije.

„U subotu 6. juna, u Apatinu, u Amfiteatru u gradskom parku, u 19 časova, će biti održana prva u seriji tribina ‘Srbija protiv diktature’ u okviru koje ćemo razgovarati sa građanima o bojkotu lažiranih izbora, kao najboljem sredstvu u borbi protiv diktature Srpske napredne stranke. Domaćin tribine je organizacije ‘Bez straha – Apatin’, saopšteno je iz NDMBGD.

Kako najavljuju, serije tribina nastavljaju se već u nedelju 7. juna u Somboru, gde su nam domaćini grupa građana „Šamar“, a nakon toga održaće se tribine u Novom Sadu i Pančevu.

„U planu su tribine i u drugim gradovima u saradnji sa organizacijama članicama Građanskog fronta, kao i sa drugim lokalnim organizacijama. Prenos uživo svih tribina biće obezbeđen na Fejsbuk stranici Ne davimo Beograd, gde možete saznati i detaljnije informacije o učesnicima tribina“, saopštili su iz Inicijative-

Oni dodaju da će se umesto slobodnih izbora, održati lažirani koji „krivotvore volju građana“.

„Lažirani izbori rađaju krivotvorene mandate, a oni se zatim koriste za donošenje propisa kojima se radnici otpuštaju, penzije smanjuju, stanovi kradu, javna sredstva koriste kao partijska, nameštaju poslovi ljudima bliskim vlasti, gradovi pretvaraju u sabirne centre nezaposlenih, a sela postaju pustinje.O svemu ovome razgovaraćemo na tribinama „Srbija protiv diktature“, a i pozvati građane da ne učestvuju na lažiranim izborima i ne pristaju da budu saučesnici kriminalne političke elite, već da nam se pridruže u borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju“, navodi se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare