Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije birao kada je dovodio kadrove u Srpsku naprednu stranku. Da jeste, niz visokih funkcionera SNS ne bi sada sedeo u poslaničkim klupama naprednjaka u parlamentu. To su isti oni koji su pre dolaska u redove SNS govorili da je Vučić “primitivni šovinista”, “prevarant i licemer”, “izdajnik”... Među onima koji su se isticali u vređanju aktuelnog predsednika države svakako posebno mesto zauzima bivša uzdanica Vojislava Šešelja i Srpske radikalne stranke, Nataša Jovanović.

Nataša Jovanović istakla u nedelji za nama kad je na Skupštinskoj sednici kad je istaknute glumce nazvala šljamom. Prelazak u drugu partiju nije naterao Jovanovićevu da promeni svoje ponašanje i da odustane onoga po čemu je bila prepoznatljiva još u radikalsko doba – da nekontrolisano vređa neistomišljenike.

Pročitajte još...

„Ona (Marinika Tepić) kaže: ‘to je zaista strašno, napadaju se ljudi’ i govori o ovom Koji, Sergeju Trifunoviću, Janketiću, Bjelogrliću, koji su kulturno blago Srbije. Pa je l’ Vi zaista, gospođo, mislite, da je taj šljam kulturno blago Srbije?“, upitala je Jovanović nedavno na sednic Skupštine Srbije.

Ona je dodala da je su kulturno blago Srbije Pećka patrijaršija, Gračanica, Visoki Dečani, Hram Svetog Sveta, Narodni muzej, za koji kaže da ga je opozicija upropastila.

Ko je poslanica koja je glumce nazvala šljamom

Da nije preterano iznenađenje čuti od polsanice Jovanović da naziva glumce koji protestuju šljamom pokazuje i istorija njenog političkog delovanja. Naime, reč je o političarki koja je je u prošlosti, zbog drugačijeg mišljenja, polivala vodom predsednicu Skupštine Srbije i koja je na svoje neistomišljenike, a danas stranačke kolege, bacala kletve sa skupštinske govornice.

„Ja sam bar neko ko drži do morala i časti, ko ne prodaje veru za večeru“, rekla je svojevremeno Nataša Jovanović, pre nego što je prešla u SNS.

Ili je vera pojeftinila ili večera poskupela. Bilo kako bilo, Nataša Jovanović uradila je ono zbog čega je druge klela – napustila je Srpsku radikalnu stranku, i to nakon 29 godina, da bi se priključila SNS-u.

„Kada sam videla ko sve i kako Vučiću radi o glavi, rekla sam da ću se učlaniti ne bih li mu pomogla da se brani od napada kako na njega, tako i na njegovu decu i porodicu“, dodaje  Nataša Jovanović.

Lista onih koje je klela i vređala prilično je dugačka, a uvrede nije štedela ni kada je govorila o Aleksandru Vučiću, svom novom gazdi, a nekada ljutom političkom protivniku.

Za aktuelnog predsednika Srbije i lidera partije u koju se učlanila govorila je i da je „veliki miš“.

„Da vam kažem, to mora da zna javnost, on se predstavlja da je snažan, jak i moćan, a u stvari je jedan veliki miš. Pre nekoliko godina u loži na ‘Zvezdinom’ stadionu na derbi utakmici se potukao, ne on sam nego zajedno sa još četvoricom, tukao je atletskog reprezentativca samo zato što navija za drugi klub. Vidite kakva je junačina u pitanju. A onda je par dana posle toga otišao na rukometnu utakmicu i kada su navijači krenuli da ga tuku, pa je došla policija, on je izvadio legitimaciju i rekao – ja sam poslanik, nemojte da me dirate. Pošto smo mi, kao što on kaže, čekali da ga se oslobodimo, zaista, takvog agenta, prevaranta i licemera, barona Minhauzena, molim državne organe (gospođo Čomić, izvinite i hvala vam na ovom vremenu), a pre svega MUP i BIA, da što pre dođu sa izveštajem i da postavimo pitanje za koje sve obaveštajne službe (za MI 6 je provereno) radi Vučić i ko ga prati u svim ovim njegovim protivzakonitim i protivustavnim delatnostima kojima se bavi ovih dana u Srbiji„, opet izjava iz 2008. godine.

Portal Istinomer podseća da je u septembru 2008. Jovanović iznosila je kletve na račun tadašnjeg predsednika Srbije.

„Poslanici SRS uputili su danas za skupštinskom govornicom više oštrih kritika, pa i kletvi na račun predsednika Srbije Borisa Tadića i svakog ko sa njim sarađuje. ‘Neka mu se seme zatre, neka ga sunce nikad ne ogreje, neka ga stigne božja kazna. Tadić je najveći izdajnik. Svakoga će jednog dana kletva da stigne’, rekla je poslanica SRS Nataša Jovanović. Predsedavajuća nije prekinula Jovanovićevu dok je izgovarala te teške reči. Jovanovićeva je rekla da ‘srpska kletva nikad ne zastareva’ i dodala da su poslanici ‘valjda’ to učili u osnovnoj i srednjoj školi. Ona je kazala da je Tadić ‘omražen od svakog Srbina’ i optužila stranke vladajuće koalicije da učestvuju u ‘zaveri protiv srpskog naroda’. Istovremeno je iznela niz hvala na račun haškog optuženika Radovana Karadžića i lidera SRS Vojislava Šešelja, nazivajući ih srpskim junacima. Optužbama se pridružila i Vjerica Radeta, takođe iz SRS, ističući da je Tadić, a ne radikali, onaj koji opstruira sednicu Skupštine Srbije. Ona je optužila predsednika Srbije da se sprema da ‘proda’ Vojvodinu, dok je ubijenog premijera i nekadašnjeg lidera Demokratske stranke Zorana Điniđića nazvala ‘mafijaškim premijerom’.“

Danas, Nataša Jovanović priča potpuno drugačiji priču, tvrdeći da je „čista srca“ ušla u SNS. Zaboravila je na svoju radikalsku prošlost i period kad je u društvu Vojislava Šešelja palila zastave EU i SAD. Presvučena u „proevropsko“, naprednjačko odelo, ponovo je ušla parlament i uporno nas podseća zašto smo svi želeli da zaboravimo njene prethodne role u Skupštini Srbije.