Izborna komisija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Člana opštinske izborne komisije Branislava Kevenskog napali su batinaši dok se vraćao u Bački Petrovac sa redovnog obilaska biračkih mesta u Kulpinu, saznaje N1.

Kao je rečeno za N1, dok je vozio ka Bačkom Petrovcu napadači su ga prvo obišli autom, a onda su se vratili i preprečili mu put, tako da je morao da zaustavi svoj automobil. Iz auta su izašla trojica batinaša u crnim majicama i zaleteli se na njegov auto. Hteli su Kevenskog da izvuku iz auta, međutim nisu uspeli, jer je bio zaključan.

Onda je jedan od batinaša prišao vratima automobila sa strane gde je sedeo član opštinske izborne komisije i počeo da urla na njega i vređa ga, nazivajući ga opozicionim g***m i rekao mu da prestane to da radi. Potom je još izgovorio salvu gnusnih psovki.

Drugi batinaš je za to vreme otišao do vrata kod suvozačkog mesta i počeo snažno da ih šutira. Tom prilikom je oštetio automobil Kevenskog. Zatim su se batinaši vratili u svoj automobil i odvezli se u pravcu Kulpina. Član opštinske izborne komisije je nakon toga slučaj prijavio policiji, i dao u policijskog stanici zvaničnu izjavu o incidentu.

U policiji su mu rekli, da bi to u normalnim okolnostima bila samo prekršajna prijava, ali pošto se napad dogodio tokom izbora i to nad licem koje je član opštinske izborne komisije, slučaj će biti predat tužilaštvu, saznaje N1.

Podsećamo, U Kulpinu je od strane krupnih batinaša u crnim majicama napadnuto petoro članova liste ujedinjene opozicije „Bački Petrovac – biram borbu“, kada su otišli da provere dojavu, da se kod jedne raskrsnice u Kuplinu kupuju glasovi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare