Foto: Instagram/N1 Sarajevo

Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbednosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su prethodnih dana bile u fokusu javnosti zbog podrške Ratku Mladiću, danas su u Istočnom Sarajevu imale konferenciju za medije.

Naime, saopšteno je da će pomenute studentkinje svoje školovanje nastaviti u Beogradu.

Generalni direktor fimrev “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, koji je od pre neki dan novo lice na američkoj crnoj listi, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akademiji za nacionalnu bezbednost u Beogradu, piše N1 Sarajevo.

“Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbeđen smeštaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo-gas”, rekao je Elek.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Tužilaštvo BiH zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo materijal u vezi sa dve studentkinje, od kojih je jedna na društvenim mrežama, u majici sa likom četničkog vojvode Mitra Maksimovića, podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na kojoj je ispisan tekst „Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostat ćeš naš heroj“.

Navodno, neke njihove kolege sa fakulteta i prijatelji su reagovali na dati sadržaj, na šta je jedna od studentkinja odgovorila „Ma nek smo vas pobili“.

Ove fotografije objavljene su na dan obeležavanja 28 godina od masovnog ubistva u Srebrenici.

Iz kantonalnog MUP-a su saopštili da se Tužilaštvo BiH izjasnilo da se ovaj slučaj kvalifikuje kao krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare