Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić u razgovoru za Nova.rs, rekao je da očekuje nastavak saradnje njegove partije sa Srpskom naprednom strankom, jer su zajednički postigli odlične rezultate. On kaže da je na naprednjacima da odluče na koji način će formirati vlast, a da je SPS spreman i da bude opozicija, ukoliko dođe do odluke da se saradnja ne nastavi.

Iz redova Srpske napredne stranke, nakon izbora, od pojedinih funkcionera stizale su poruke da je vreme da Socijalisitčka partija Srbije stekne opoziciono iskustvo. Poslednji u niz koji je izneo taj stav je poslanik naprednjaka iz prethodnog saziva Skupštine Dragan Šormaz.

„Zašto da delimo odgovornost sa onima koji nisu dobili poverenje građana? Oni treba da budu u opoziciji”, poručio je nedavno Šormaz, gostujući na televiziji N1.

S druge strane, počasni predsednik socijalista Milutin Mrkonjić, navodi da svako može da govori šta želi, ističući da je SPS ozbiljna partije koja ima sposobne kadrove.

“Dosadašnja saradnja sa Srpskom naprednom strankom je bila uspešna i rezultati su dobri. Lično ne vidim razloge zašto se ona ne bi nastavila. Ukoliko rukovodstvo jedne i druge partije pronađu razloge da se koalicija ne obnovi, ja nemam ništa protiv”, rekao je Mrkonjić, dodajući da odlazak u opoziciju ne mora da bude loš i da je SPS spreman i za svaki ishod.

“To pruža i neke nove mogućnosti za razvoj same partije. Mi smo uvek bili konstruktivna opozicija, a ne delikventna. Mi smo spremni na sve, ali mislim da je naša saradnja, pre svega Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, bila dobra i da je dala odlične rezultate”, smatra Mrkonjić.

Počasni predsednik Socijalističke partije rekao je da je prirodno da postoje trvenja unutar koalicije, ističući da je SNS stranka sa apsolutnom većinom i da ima pravo da bira sa kim će u vlast.

U kampanji niko nije spominjao izgradnju metroa

Mrkonjić ističe da je očekivao da će stranke u izbornoj kampanji govoriti o izgradnji metroa, te da ga je iznenadilo što to niko nije učinio.

“Bez obzira što se kampanje koriste za iznošenje određenih futurističkih ideja, trebalo bi govoriti i o nekim realnim projektima. Za Beograd i Srbiju metro je od kapitalnog značaja, mislim da je to jedna vrlo važna stvar koju su svi zapostavili, uključujući i Socijalističku partiju Srbije”, naveo je on, objašnjavajući da tokom izborne trke se nije išlo na konkretne predloge.

“O tome bi trebalo razmišljati, jer je to ključna stvar za razvoj naše zemlje”, poručio je Mrkonjić za Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare