Movsesijan novi predsednik Nove stranke

Politika 03. okt. 202015:56 > 18:55
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Izborna konferencija Nove stranke, na skupu u Beogradu, odabrala je novo rukovodstvo kojem će, naredne četiri godine koliko po Statutu traje mandat, biti povereno rukovođenje strankom, prenosi N1.

Kako se navodi u saopštenju, delegati iz cele Srbije odlučili su većinski da za novog predsednika izaberu dosadašnjeg prvog čoveka Političkog saveta Arisa Movsesijana, dok je poverenje dobio i četvoročlani tim potpredsednika – Ivan Jovanović iz Niša, Norbert Cvijanov iz Subotice i Beograđani Vladimir Vitošević i Srđan M. Jovanović, kao i novi sastav Statutarne komisije.

Članovi Nove stranke o novom rukovodstvu izjasnili su se tajnim glasanjem u velikoj sali Opštine Stari grad, gde su preduzete sve epidemiološko-bezbednosne mere u prevenciji širenja koronavirusa – fizička distanca između delegata, zaštitne maske i dezinfekcija ruku i obuće, navodi se u saopštenju.

Izveštaje o radu tokom prethodnog mandata na početku Konferencije su podneli predsednik Nove stranke tokom prethodna dva mandata Zoran Živković, bivši predsednik Foruma mladih Nove stranke i novoizabrani prvi čovek Gradskog odbora Nove stranke Beograd Uroš Eleković, kao i dosadašnji predsednik Saveta Nove stranke, a sada i njen lider, Aris Movsesijan.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je tokom izlaganja istakao Živković, on se nije kandidovao ni za jednu stranačku funkciju, jer je stava da buduće kreiranje političke borbe Nove stranke treba da preuzme novi tim, ali da ostaje njen član i uvek na raspolaganju kada je potreban savet u radu.

„Nikako ne možemo biti zadovoljni izbornim rezultatima, naravno da je bilo velike krađe glasova, ali su i naše greške nesporne, kao i nametnuta ideja bojkota, koja nije donela nikakvog rezultata. Neka nam svi protekli izbori budu nauk kako da greške ne ponovimo, a na novom rukovodstvu, koje ima potpunu podršku, je da osnaži stranku, ali i ozbiljno i dosledno radi na ukrupnjavanju opozicije“, rekao je Živković.

Dodao je da je prvi korak ka tome već najavljeno ujedinjenje Nove stranke i Pokreta slobodnih građana.

„Jer samo snažna opozicija, uz odlučnu podršku hrabrih građana, može da zada odlučujući politički udarac aktuelnom režimu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i označi početak kraja te vlasti. Vreme je da ova lepa zemlja Srbija konačno postane i ozbiljna država“, poručio je Živković.

Komentari

Vaš komentar