Stefan Krkobabić Foto:E-Stock_dusan_milenkovic

Među 227 poslanika, koliko ih je glasalo za novu Vladu Srbije u kojoj će ministar za brigu o selu biti Jovan Krkobabić, nije bio njegov sin Stefan, potpredsednik Skupštine Srbije.

Pročitajte još...

Kad došao red da se prozovu poslanici u skupštinskoj sali, uzalud je generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović dozivao ime Stefana Krkobabića. Sin novoizabranog ministra nije bio tu da podrži svog oca, koji je u prošlosti i te kako umeo da bude tu kad je trebalo da se Stefanu obezbedi funkcija. Podsetimo, svojevremeno je otac Jovan kao ministar za regionalni razvoj i koordinaciju javnih preduzeća glasao da njegov sin bude na čelu v.d. Direktora JP “Stara planina”.

Uprkos aferama, preporukama za smenu koje je davala Agencija za borbu protiv korupcije, Jovan Krkobabić nikada nije snosio posledice zbog ovog postupka, a sudeći po novom skupštinskom sazivu i sastavu vlade – prisustvo Krkobabića u vlasti je nezaobilazno.

Ko je Stefan Krkobabić

Uspon Stefana Krkobabića dešava se zaista vrtoglavom brzinom. Odmah po završetku studija na Megatrendu Stefan je bio postavljen za sekretara Centra za mala i srednja preduzeća u Privrednoj komori Beograda, a zatim i za potpredsednika Privredne komore Beograda i to sa samo 24 godine.

Navodno je i tada za njegovo imenovanje za potpredsednika PKB posredno glasao i njegov otac Milan Krkobabić, tadašnji direktor “Pošte Srbije”. Najmlađi Krkobabić je nakon svog izbora sam rekao:

Stefan Krkobabić
Stefan Krkobabić Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic

“Otac mi nije bio na skupštini, ali jeste jedan predstavnik “Pošte”. On je glasao za mene, a u dogovoru sa mojim ocem kao direktorom tog javnog preduzeća. Znam da mnogi misle da sam ovde zahvaljujući njemu, ali ja verujem da sam za tri godine rada pokazao rezultate”, rekao je tada Stefan Krkobabić.

Zatim sledi njegov prošlogodišnji izbor za direktora JP “Stara planina”, gde je otac takođe bio umešanih prstiju. Sve navedeno bez ikakve kazne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare