Miloš Jovanović na Jarinju Foto: BETAPHOTO/NADA INFO

Кandidat za predsednika Srbije koalicija NADA, Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta za obnove kraljevine Srbije (POKS) - Miloš Jovanović posetio je danas i pružio podršku Srbima koji protestuju na administrativnom prelazu Jarinje i poručio da su Кosovo i Metohija srpska zemlja i deo srpske države.

Jovanović je u razgovoru sa okupljenim Srbimam naglasio da „konačno mora da počne da se vodi politika koja je saglasna Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN“, prenela je NADA.

„Sve je ovo posledica politike koja se vodi od 2008. godine. Onda je usledio Briselski sporazum, a ovo je posledica tehničkih sporazuma iz 2011. i sporazuma iz 2016. godine“, naveo je Jovanović, koji je predsednik DSS.

On je ocenio da mora da se napravi ozbiljan otklon od takve politike, dodavši da je sve što se radilo do skora išlo u prilog secesionistima.

„Ovo jeste srpska zemlja i deo srpske države, svidelo se to nekome ili ne i tako će ostati. Ovi ljudi su jedinstveni i tu su svakodnevno na barikadama da bi ostvarili svoje pravo na normalan život, a mi ćemo im pomoći u svakom smislu“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, bilo bi pogubno kada bi sadašnja vlast ustuknula.

„Mi smo oduvek imali vrlo doslednu politiku da se ne može odustati, da je Rezolucija 1244 pravno obavezujući akt, da je Ustav Srbije pravno obavezujući akt. Polako ćemo jačati i kad tad ćemo se ovde vratiti, u kom god obliku to bude bilo potrebno“, zaključio je Jovanović.

U delegaciji NADA koja je obišla barikade bio je i komandant odbrane Кošara, pukovnik u penziji Ljubinko Djurković i predsednik Izvršnog odbora POКS, Nenad Tomašević.

BONUS VIDEO Komandant Kfora helikopterom obišao Jarinje i Brnjak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar