Foto: N1

Performans opozicije ispred Doma Skupštine Srbije je još jedan u nizu političarenja i zloupotrebe vanrednog stanja sa ciljem kupovine glasača, izjavio je potpredsednik skupštine i šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević.

„Svesni da su izgubili i ono malobrojno biračko telo pokušavaju da otrcanim floskulama i zamagljivanjem istine zadrže kakav-takav politički uticaj. A istina je nikakav“, naveo je Milićević, saopštio je SPS.

Da li postoji veći stepen hipokrizije od onog kada političke stavove iznosi Boris Tadić i kada bez imalo srama komentariše odluke vlade i predsednika Srbije, zapitao je Milićević.

Povezane vesti:

„Na njegovu žalost, građani Srbije nisu zaboravili kada je isti taj nazovi politički lider kao predsednik Srbije bukvalno pobegao u Rumuniju kada je njegov narod, građani Srbije i država prolazili kroz teška iskušenja i borbu za očuvanje vitalnih interesa. Možda je njega obuhvatila politička amnezija, ali građane Srbije nije, što će se potvrditi kao tačno na predstojećim izborima“, ističe Milićević.

Takođe, Milićević pita „da li je potrebno trošiti reči na Boška Obradovića, velikog političkog demagoga i zagovornika destruktivnog delovanja koje je postalo matrica u njegovom političkom delovanju“.

„Da je to tačno potvrđuje njegov danas javno izrečen poziv na bunt i proteste. Da li to znači da će građanima Srbije kao političku budućnost ponuditi motorne testere i vešala za njegove političke neistomišljenike“, pita Milićević.

Kako kaže, ni ostala „politička bratija ovih prvoboraca opozicije“ na čelu sa njihovim mentorom Draganom Ðilasom nemaju ništa drugo da ponude osim destrukcije sa nesagledivim posledicama.

Jedino što još uvek ne žele da prihvate jeste najveća i nepremostiva barijera takvim izvitoperenim političkim stavovima, a to su građani Srbije koji nikada neće prihvatiti da državu vode oni koji su je doveli do privrednog i finansijskog kraha i kojim su lični interesi iznad interesa građana, naglasio je Milićević.

„Nasuprot njima i njihovoj hipokriziji postoje oni koji se hrabro, iskreno, dosledno i posvećeno bore za Srbiju i sve njene građane, a to su Vlada Srbije i predsednik Srbije. I u ovim, teškim vremenima sa bremenom velike pošasti koja se nadvila nad celim svetom, vlada i predsednik Srbije su uspeli da sačuvaju svoje građane i njihove živote“.

Milićević dodaje da smo uz struku, lekare i ostale medicinske radnike, heroje ovog rata sa nevidljivim protivnikom, uspeli da suzbijemo virus i da postepeno izlazimo iz krize.

Povezane vesti:

Očigledno je, prema njegovim rečima, da postoje oni kojim to ne odgovara pa zato pokušavaju da devalviraju sve ove uspehe i rezultate, da diskredituju vladu i predsednika Srbije.

„Oni su danas tako govorili dok su stajali na stepenicama ispred skupštine. Istina je da je to jedino mesto gde u političkoj budućnosti mogu biti i njihov najveći politički domet. U skupštinu Srbije mogu ući samo oni kojim građani Srbije budu poklonili poverenje, samo oni koji će iskreno zastupati građane i boriti se za interes građana Srbije. To nisu i ne mogu biti Ðilas, Tadić, Obradović i ostala potrošena politička garnitura“, zaključio je Milićević, navedeno je u saopštenju.

Opozicione stranke iz Saveza za Srbiju su danas na konferenciji ispred parlamenta najavile da neće učestvovati na sednici skupštine koja je sazvana za sutra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare