Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Poslanici stranaka i pokreta koji čine Savez za Srbiju neće prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije jer bi time podržali kršenje Ustava, a predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je da će tražiti i ocenu ustavnosti vanrednog stanja.

Poslanici će ispred Skupštine u četvrtak u 18 sati održati protest protiv neustavnog uvođenja vanrednog stanja i mera zatvaranja građana Srbije, a Veselinović je istakao da na taj protest ne pozivaju građane.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da će opozicija biti prisutna u holu Skupštine Srbije tokom sednice, dok je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao da oni ne žele da učestvuju u sednici Skupštine Srbije, jer je ona farsa i predstava.

Aleksić je rekao da je način na koji je sazvana sednica Skupštine Srbije dokaz da je Skupština u službi Vlade Srbije i da je sve obrnuto – „umesto da parlament kontroliše Vladu, on servisira Vladu i predsednika“.

Lutovac je rekao da će parlament služiti tome da se potvrde odluke jednog čoveka i da se pokazuje da je odluka SZS da bojkotuje parlament ispravna.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da su predsednik i premijerka prekršili Ustav i da će SZS u četvrtak u 18 časova protestovati ispred Skupštine Srbije protiv ponovnog zatvaranja građana „četiri dana u četiri zida“.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je sazvala prvu sednicu Skupštine Srbije u vreme vanrednog stanja za utorak. Na dnevnom redu su potvrđivanje uvođenja vanrednog stanja i odredbi donetih tokom vanrednog stanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare