Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Narodni poslanik "Zajedno" Đorđe Miketić rekao je da će građani Beograda ukoliko budu slušali gradskog menadžera Miroslava Čučkovića "svi završiti u Savi".

„Da li ćemo zaista ozbiljno da se bavimo izjavama Čučkovića. Znamo kako su prošli građani Obrenovca 2014-te godine kada su ga poslušali. Bilo je mrtvih. I sada taj «stručnjak» , na veliku nesreću beograđana na funkciji gradskog menadžera, treba da nam planira i projektuje mostove. Pa završićemo svi u Savi“, izjavio je narodni poslanik Đorđe Miketić iz Zajedno za Dnevnik Nova S.

Miketić navodi da rešenje koje on pominje, graditi most blizanac, jeste jedna od ideja koja je ugledala svetlost dana pre 5 godina, tačnije 9. Februara 2018. godine kada je stručnjak za saobraćaj Dragomir Lukić objavio tekst u „Danasu“.

„Međutim, to danas više nije moguće, jer su 2020. i 2021. izgrađeni objekti u sklopu Beograda na vodi. Te dve zgrade su se toliko približile Starom savskom mostu da izgradnja mosta blizanca u punom profilu više nije moguća, čak je nemoguće napraviti i taj njihov, novi most jer tu mora da se sužava. Što predstavlja neviđeni diletantizam u mostogradnji. Zbog pohlepe za kvadratima, zabetonirali su svaku mogućnost novih mostova kao i plan za dva mosta preko Save, koji su tu još od 80-tih godina planirani. Gazeći apele i reč struke, doveli su nas u situaciju da moramo da se dovijamo, i nekim kerefekama planiramo beogradske mostove“, ističe Miketić i dodaje:

„Sada sve argumente i interese treba stavimo na sto, da vidimo kako da izađemo iz ove situacije. Moramo utvrditi šta je interes Beograda i Beograđana: novi most ili očuvanje njihovog profita. U sledećim danima, objavićemo naš plan kako da uz pomoć struke izađemo iz ove pat pozicije u koju su doveli sve Beograđane. Poslednje tri gradske uprave pod vođstvom SNS-a, u kontinuitetu od Siniše Malog, preko Gorana Vesića do Šapića predstavljaju izvor destrukcije grada koji danas tone u apsolutni kolaps“, zaključuje Miketić.

Bonus video: Vladimir Pajić: Stari i savski most će sigurno opstati, to je tačka okupljanja opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar