Đorđe Miketić Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Velika javna i stručna rasprava pod nazivom “Beograđani odlučuju: odbrana mosta i planiranje saobraćaja” biće održana u nedelju, 4. decembar u 11h u Skupštini opštine Stari grad. Od strane koalicije "Moramo" na sednicu su pozvani i nadležni svih institucija grada i republike, gradonačelnik Aleksandar Šapić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

„Godinama se već donose pogubne odluke bez ikakvog upita struke i javnosti jer se planovi prave i donose u interesu investitora a ne građana. Vreme je da organizujemo javnu raspravu koja će pokazati da građani žele da se pitaju i žele da planiraju razvoj svog grad“, kaže narodni poslanik koalicije „Moramo“, Đorđe Miketić.

Dodaje da je vlast do sada bila gluva za glas struke i građana.

„Zato ih i pozivamo, a ukoliko ne budu želeli da ove probleme rešavamo institucionalno i putem dijaloga, bićemo primorani, po ko zna koji put, da Beograd branimo na ulicama, fizički sprečavajući rušenje mosta“ – zaključio je Miketić.

PROČITAJTE JOŠ

Javna rasprava se organizuje u sklopu širokog fronta odbrane Starog savskog mosta, koju čine opozicione grupe u republičkom i gradskom parlamentu (Zajedno i Ne davimo Beograd iz koalicije MORAMO, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana.

Pored političkih organizacija, tu su i organizacije civilnog društva, aktivistička udruženja i brojni stručnjaci.

Na stručnoj raspravi će između ostalih govoriti saobraćajni inženjeri Dragomir Lukić, Dušan Milanović, Marina Lipovac Tanasković, bivši gradski arhitekta Đorđe Bobić, Sneška Kvedlih Mihajlović iz Evrope Nostre a razgovor će moderirati Tamara Tripić iz Mreže za demokratski dijalog.

BONUS VIDEO: Đorđe Miketić i Bojan Kovačević: Šta je rešenje za Stari savski most?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar