Zorana Mihajlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, a tim povodom oglasila se i bivša ministarka Zorana Mihajlović.

Mihajlovićka je na svom Instagram nalogu napisla da „Putin, predsednik Rusije više od godinu dana, napadom na nezavisnu državu Ukrajinu vodi osvajački rat i da su zlodela i zločini za koje je odgovoran krvavi i strašni“.

„Mi smo kao narod prošli krvave ratove, 90-tih, u koje nas je ugurala crveno-crna koalicija, koalicija Milošević – Šešelj. Mnogo je majki tada zavijeno u crno, mnogo je života izgubljeno, devojaka i žena silovano. Baš zato je ova odluka Mađunarodnog suda pravde značajna. Jer zlo koje je Putin naneo ruskom narodu svojim ratom, i zlo koje je naneo ukrajinskom narodu teško je, porazno i tragično za vreme u kojem živimo“, napisala je ona.

Mihajlović je još jednom ponovila svoj stav da je Srbiji mesto u Evropi.

„Zato i danas još jednom treba da nam je jasno da je našoj Srbiji mesto u Evropi i Zapadu, a ne sa onima koji vode osvajačke ratove i prave nove masovne grobnice. Zato svako odlaganje donošenja odluka jeste odvajanje od Evrope kojoj pripadamo, i izolacija Srbije. Niko, baš niko nema pravo na to. Prošlost nije opcija“, poručila je Zorana Mihalović.

Podsetimo, Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina. Sud tereti Putina za ratne zločine počinjene u Ukrajini.

U saopštenju Međunarodnog krivičnog suda (MKS) navodi se da „postoje razumni razlozi da se veruje da i Vladimir Putin i njegova poverenica za prava deteta, Marija Aleksejevna Lvova-Belova, snose odgovornost za: ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva i protivpravnog preseljenja stanovništva iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju, na štetu ukrajinske dece“.

BONUS VIDEO: Radić: Vagner može da stvori unutrašnje probleme Putinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare