Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia, ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom vesti da je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina zbog ratnih zločina u Ukrajini, da se "puno toga komplikuje" i da "moramo da izbegnemo da mnogo toga bude po našoj glavi".

„Ode svet, samo da mi ne idemo za njim“, rekao je Vučić tokom posete Sremskom okrugu, pošto je čitao tu vest i prevodio je sa engleskog.

Kako je rekao, „taman je pomislio da imamo mnogo lepih vesti“ – po onome što je video obilazeći okrug, ali: „Sada vidim da se mnogo toga komplikuje, mi da izbegnemo da dosta toga bude po našoj glavi“.

Vučić je, tokom razgovora sa zaposlenima u vrtiću zatražio da njegov šef kabineta poruči potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da za sutra zakaže sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Kako je naveo, on neće biti na toj sednici, jer će biti u Ohridu gde treba da se sastane s premojerom Kosova Aljbinom Kurtijem i međunarodnim posrednicima za dijalog Kosovo-Srbija o normalizaciji odnosa.

BONUS VIDEO: Da li je Vučićeva kampanja po Srbiji za Narodni pokret dala novi zadatak opoziciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar