Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Poslanik SNS Aleksandar Marković izjavio je danas da država poslednjih nedelja vodi sveobuhvatnu akciju u okviru borbe protiv organizavanih kriminalnih grupa, dok su pojedini "mediji pod kontrolom jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa krenuli u kampanju obesmišljavanja borbe protiv mafije".

„Takmiče se ovih dana u izvrgavanju ruglu svih postignutih rezultata kada govoriomo o borbi protiv mafije. To su isti oni mediji koji su pod direktnom ili indirektnom kontrolom Đilasa, koji mesecima i godinama vode stravičnu kampanju protiv Aleksandra Vučića i svih onih koji slede njegovu politiku“, rekao je Marković za skupštinskom govornicom.

Prema njegovim rečima, za te medije je glavno pitanje u državi da li je predsednik Srbije trebalo da pokaže nekakve fotografije na konferenciji za novinare ili ne.

„To su debate, specijalne emisije, gomila opskurnih likova koji svakog dana gostuju 24 sata na Novoj i N1 i perfidno, klasičnom zamenom teza, pokušavaju da istisnu iz fokusa akciju borbe protiv kriminala i da nametnu kao glavno pitanje da li smo smeli da objavimo fotografije ili ne“, rekao je Marković i naveo da „po diktatu kreće organizovana hajka protiv Vučića u kojoj se od žrtve pravi krivac“.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević rekao je da predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin ovih dana otvoreno izražava svoje težnje da Rašku oblast „sa Aljbinom Kurtijem pripoji lažnoj državi Kosovo“. Milićević je kazao da Ugljanin lobira za interese Albanaca sa Kosova i Metohije čiji je projekat albanizacija Raške oblasti i na taj način radi protiv bošnjačkog naroda i „u želji da postane vođa nečega ne bira sredstva“.

Milićević je rekao da je, kako mediji izveštavaju, pre dva dana Ugljanin sa poslanikom Skupštine Srbije otišao da obiđe grob Adema Jašarija, osnivača i pripadnika UČK. Milićević tvrdi da se Ugljanin divio Jašariju i da su mediji preneli da je otvoreno pozivao na oružani ustanak u Sandžaku, po ugledu na pobune UČK na Kosovu i Metohiji koje je predvodio Jašari.

Pozivajući se na pisanje medija da je Ugljanin postupao protivustavno i protivzakonito i da je u prisustvu njegovog poslanika u Skupštini Srbije pozivao na oružani ustanak u Sandžaku, što nadležni organi teba da provere, Milićević je pitao Vladu da li ima osnova za preduzimanje zakonskih mera prema političarima koji otvoreno učestvuju u aktivnostima protiv ustavnog poretka i teritorijalne celovistosti Srbije.

Ukoliko je ovo tačno, kazao je Milićević, u parlamentu bi trebalo da se primeni etički kodeks kada je u pitanju Ugljaninov poslanik.

Poslanik poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Mirsad Hodžić pitao je ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića kad će biti nastavljena izgradnja magistralnog puta Sjenica-Prijepolje koja je započeta krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare