Aida Ćorović i Marinika Tepić
Aida Ćorović i Marinika Tepić Foto: Vesna Lalić/Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić reagovala je nakon navoda aktivistkinje Aide Ćorović, koja je na društvenoj mreži Fejsbuk napisala da je razočarana njenom reakcijom na događaje vezane za državnu odbranu murala Ratka Mladića.

Na izjavu Aide Ćorović da je odabrala da “sedi na dve stolice”, umesto da jasno osudi događaje na Vračaru, te da joj nije poslala ni SMS nakon privođenja, Tepić je reagovala objavom u kojoj je podsetila na saopštenje njene stranke u kom se pruža podrška Ćorović.

„Najoštrije osuđujemo brutalno privođenje aktivistkinje Aide Ćorović, koja je svojim ličnim protestom želela da ukaže na to Srbija ponovo postaje društvo u kome se veličaju ratni zločinci. Ćorović je danas, na svetski Dan borbe protiv fašizma, gađala jajima mural posvećen Ratku Mladiću koji se nalazi na Andrićevom vencu u blizini Predsedništva Srbije i služi upravo tome da pokaže kako je Aleksandar Vučić navodno patriota, po potrebi.“, stoji, između ostalog, u pomenutom saopštenju.

Tepić je reagovala i na navode Ćorović da joj nije čak poslala ni SMS, pa je objavila i listing poziva iz svog telefona, uz napomenu da je poznatu aktivistkinju odmah pozvala.

“Kome je potrebno da se prebrojavamo i mi koji smo uvek osuđivali ratne zločine? Neobično da me za manjak podrške proziva i Aida koja izgleda nije pogledala telefon i shvatila da sam je odmah zvala, uz saopštenje i SSP. Zbog istine za koju se svi borimo”, napisala je Tepić.

Podsetimo, Aida Ćorović i Jelena Jaćimović 9. novembra u Nušićevoj ulici u Beogradu same su pokušale da unište mural Ratku Mladiću. U tome su ih sprečili pripadnici policije u civilu. Aida je tom prilikom privedena, saslušana i puštena istog dana.

Nakon tog incidenta, ispred murala Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici gotovo svakodnevno stražare pripadnici desničarskih organizacija, koji sprečavaju njegovo uklanjanje.

 

****

Bonus video – Privođenje Aide Ćorović zbog „skrnavljenja“ murala Ratka Mladića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare