Sinisa Mali
Siniša Mali Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ustavni sud saopštio je danas da poništava odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je ministru finansija Siniši Malom poništena diploma doktora nauka. Ovim povodom oglasio se i ministar Mali, koji kaže da mu je drago što je pravda u ovom slučaju pobedila.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Drago mi je što je pravda pobedila. Ipak, želim da naglasim da mi titula nikad nije bila najvažnija, a mislim da nije ni građanima Srbije. Završio sam magistraturu u SAD, bio najbolji student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali isto tako poznajem mnoge ljude koji su veoma uspešni u svom poslu i sa srednjom školom. Zato su mi najvažniji znanje i sposobnosti da radim svoj posao, da vodim finansije naše zemlje i u vremenima krize, kao što je to bio slučaj u poslednjih godinu dana. Verujem da je to važno i građanima Srbije.“, napisao je Siniša Mali na svom Instagram nalogu.

Dnevni list Danas objavio je jutros svoja saznanja o odluci Ustavnog suda. Izvori lista kažu da je tu informaciju saopštila odlazeća rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović na proširenom Rektorskom kolegijumu.

Ubrzo se oglasila i sama rektorka Ivana Popović i saopštila da je Univerzitet dobio presudu Upravnog suda.

“Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi”, rekla je rektorka.

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je 12. decembra 2019. godine poništio diplomu doktora Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Mali je potom podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

„Danas sam srećan jer sam dokazao da nisam ništa ukrao, baš kao što sam dokazao i u slučaju priče o 24 stana. Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator, a da građani Srbije znaju da imam znanje. To mi je mnogo važnije od titule, pogotovo posle toliko godina mukotrpnog procesa, lažnih optužbi i političkih napada“, zaključio je Mali.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare