Ivanka Popović Foto:Goran Sradanov/Nova.rs

Upravni sud uvažio je tužbu ministra finansije Siniše Malog i poništio odluku Senata Beogradskog univerziteta o poništenju njegovog doktorata. Rektorka Ivanka Popović navela je da je ovaj predmet vraćen Odboru za profesionalnu etiku na ponovno odlučivanje.

“U medijima je danas objavljena vest o tome da je Upravni sud doneo presudu kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje prilikom izrade doktorske disertacije Siniše Malog, a predmet je vraćen Odboru na ponovno odlučivanje”, saopštila je Popović, a objavljeno je na sajtu Univerziteta.

Ona je navela da je o toj presudi obavešten Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta, na današnjoj sednici održanoj radi pripreme redovne sednice Senata.

“Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi”, rekla je rektorka.

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je 12. decembra 2019. godine poništio diplomu doktora Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Mali je potom podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare