Foto: promo

Vojvođanski front, na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, pozvao je danas lidera Dveri Boška Obradovića da prestane sa neodgovornim potezima i da ne poziva Srpsku pravoslavnu crkvu da izdejstvuje otvaranje hramova i organizuje uskršnje litije, izjavio je portparol LSV Aleksandar Marton.

“Neodgovornost Boška Obradovića je poznata, ali se očekivalo da u danima u kojima je svima na prvom mestu očuvanje zdravlja, pokaže viši nivo političke odgovornosti. Nažalost, umesto odgovornosti, Obradoviću su draži jeftini politički poeni”, ocenio je Marton, a prenosi LSV.

Vojvođanski front pozvao je i sve političke aktere da u ovim danima po strani ostave političku ostrašćenost i da ne čine poteze koji mogu ugroziti zdravlje građana.

Podsetimo, predsednik Dveri Boško Obradović uputio je juče otvoreno pismo Sinodu Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji je zamolio da se kod državnih vlasti založe da se „omogući prisustvo vernika Vaskršnjim bogosluženjima koje mogu biti održane na otvorenom prostoru, odnosno u crkvenim portama“.

Obradović je ocenio da su pravoslavnim hrišćanima u Srbiji u ovom trenutku “ugrožena osnovna verska prava”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram